Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με την αντιπροσωπεία της UEFA, πέραν των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος και αφορούν το μέλλον του ποδοσφαίρου, είχε κι άλλες ενδιαφέρουσες στιγμές.

Μία από αυτές, ήταν όταν ο διευθυντής του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς έδειξε ενημερωμένος για τις… οπαδικές προτιμήσεις του νέου υφυπουργού και σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε χαριτολογώντας:

«Να ξέρετε ότι για εμάς είναι πολύ θετικό που δεν υποστηρίζετε κάποια από τις 4 μεγάλες ομάδες της Ελλάδας»!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης του απάντησε: «Εγώ ΟΦΗ είμαι, είναι γνωστό. Αλλά και μια από τις μεγάλες ομάδες να υποστήριζα, πάλι αντικειμενικά θα λειτουργούσα»!

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με πληροφορίες του sport-fm.gr, οι ξένοι αξιωματούχοι φέρονται να ομολόγησαν στον υφυπουργό ότι το «ελληνικό ποδοσφαιρικό ζήτημα» έχει μια ειδική αντιμετώπιση από την FIFA και την UEFA, καθώς το βλέπουν πιο συναισθηματικά σε σχέση με αντίστοιχα προβλήματα άλλων χωρών όπου δείχνουν μεγαλύτερη αυστηρότητα.

Τόνισαν, ωστόσο, ότι η διεθνής επιτροπεία θα βρίσκεται στην Ελλάδα πιθανότατα για ακόμη ένα χρόνο, όπου στο διάστημα αυτό θα πρέπει να γίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσα δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή αν δεν υπάρξει πραγματική βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς, άφησαν να εννοηθεί ότι η επιείκεια ίσως τότε λάβει τέλος…