Euro 2016

Λάμπει ακόμη και δια της… απουσίας του Σάντος!

Το γιατρικό της με την έλευση του Φερνάντο Σάντος, που δεν βρισκόταν στον πάγκο λόγω τιμωρίας, βρήκε η Πορτογαλία. Οι Ίβηρες λύγισαν 2-1 και την Σερβία στη Λισαβόνα και ορίζουν οι ίδιοι την τύχη τους!

Την τύχη στα χέρια της κρατάει η Πορτογαλία. Ο Φερνάντο Σάντος, έστω και δια της απουσίας του αφού λόγω της τιμωρίας του από το Μουντιάλ δεν καθόταν στον πάγκο, οδήγησε την ομάδα του στην τρίτη σερί της νίκη στον όμιλο, 2-1 τη Σερβία.

Το σκορ για τους Ίβηρες στη Λισαβόνα άνοιξε μόλις με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Ρικάρντο Καρβάλιο. Μάλιστα, λίγο αργότερα ο έμπειρος στόπερ αντικαταστάθηκε λόγω προβλήματος τραυματισμού. Οι γηπεδούχοι αν και ήλεγχαν δεν τελείωναν το παιχνίδι και οι Σέρβοι δεν άφησαν ανεκμετάλλευτα τα δικαιώματα που τους δόθηκαν. Στο 61ο λεπτό, ο Μάτις με τρομερό γυριστό σουτ έκανε το 1-1, όμως η χαρά για την ομάδα του Τσούρτσιτς δεν κράτησε πολύ. Δύο λεπτά αργότερα (63’) ο Κοεντράο έβαλε και πάλι τους Πορτογάλους μπροστά στο σκορ και από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους, ώστε, η νίκη να μη χαθεί.

Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της έκανε η Αλβανία. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην «Ελμπασάν Arena» τούμπαραν το ματς με την Αρμενία 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μοφσιγιάν κι εν συνεχεία παρά την πίεση που δέχτηκαν κράτησαν μακριά από τα καρέ τους τους παίκτες του Ντε Μπιάσι. Τελικά οι Αλβανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με κοντινή κεφαλιά του Μαβράι στο 77’ κι εν συνεχεία με τέρμα του Γκάσι στο 81’ «γύρισαν» το παιχνίδι και πήραν ακόμη ένα μεγάλο τρίποντο.

H βαθμολογία στον 9ο όμιλο:
1. Πορτογαλία 9
2. Δανία 7
3. Αλβανία 7
4. Σερβία 1
5. Αρμενία 1

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Κυριακή 29/03

Αλβανία-Αρμενία 2-1
(4’ Μοφσιγιάν - 77’ Μαβράι, 81’ Γκάσι)

Πορτογαλία-Σερβία 2-1
(10'Καρβάλιο, 63' Κοεντράο - 60' Μάτιτς)

Ρεπό: Δανία

Η επόμενη 6η αγωνιστική:

Σάββατο 13/06

Αρμενία-Πορτογαλία (19.00)
Δανία-Σερβία (21.45)

Ρεπό: Αλβανία

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x