Stoiximan Super League

Λεμονής: «Δείξαμε κάτι που είχαμε καιρό να δούμε, καρδιά και καλή αμυντική συμπεριφορά»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Τάκης Λεμονής. «Σήμερα όλοι οι νέοι παίκτες κατάλαβαν τι σημαίνει Ολυμπιακός», τόνισε.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τάκης Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου:
Για το κέρδος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Βασικά κερδίσαμε τους τρεις βαθμούς. Επίσης ότι κοιτάμε μία νέα σειρά αγώνων αρχής γενομένης από το Σάββατο που θέλουμε να πάμε καλά στην διακοπή και τα Χριστούγεννα μετά».

Για την άποψη που εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, σχετικά με τον παράγοντα - τύχη: «Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του άποψη. Κάτι που βλέπω εγώ από το μικρόφωνο δεν το βλέπετε εσείς για παράδειγμα στο Κρήτη TV. Εγώ είχα πει ότι αυτό το ματς δεν είναι τελικός, είναι ντέρμπι και η νίκη θα έστελνε ένα μήνυμα. Κάπως έτσι αισθάνθηκα. Σαν να ήταν τελικός, ενώ ήταν ένα ντέρμπι».

Για το πού θα κριθεί ο τίτλος: «Νομίζω ξεκάθαρα θα κριθεί στην διάρκεια. Εμείς είμαστε συνηθισμένοι στην πίεση του πρωταθλητισμού και αυτό είναι ένα αβαντάζ».

Για το εάν βοήθησε τον Ολυμπιακό ότι το πανηγυρικό κλίμα που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ πριν το παιχνίδι και η ανοιχτή προπόνηση : «Κοιτάξτε, τα ματς έχουν δύο σκέλη. Το ένα είναι το ψυχολογικό και το άλλο το αγωνιστικό. Ναι, μας βοήθησε πολύ όλο αυτό το κλίμα που είχε δημιουργηθεί από πλευράς ΠΑΟΚ».

Για τη διαχείριση του αγώνα: «Είχαμε να διαχειριστούμε πράγματα που ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να μην τα έχει. Είχαμε το ματς της Τετάρτης, όπου κάναμε ακόμα και μικρό ροτέισον για να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό, όταν είναι τέσσερις πόντους μακριά από την κορυφή. Στο πρώτο 15λεπτο ο ΠΑΟΚ ανταπεξήλθε καλά, αλλά δίχως μεγάλη φάση. Μετά πήραμε τον έλεγχο και ανταποκριθήκαμε καλά. Δεν είχαμε πολλές φάσεις, αλλά έτσι είναι τα ντέρμπι παγκοσμίως. Δείξαμε κάτι που είχαμε καιρό να δούμε. Δείξαμε καρδιά και αρκετά καλή αμυντική συμπεριφορά. Ένα πράγμα που έγειρε το ματς προς το τέλος ήταν πως οι παίκτες μου ήταν πολύ απρόσεκτοι και έκαναν πολλά φάουλ. Καταλαβαίνετε τι εννοώ».

Για τη διαιτησία: «Με ξέρετε, δεν θέλω να μιλάω, αλλά το 80% των φάσεων είναι καθαρές. Άνθρωπος είμαι και εγώ και τα νεύρα είναι τεντωμένα».

Για το δημιουργικό σκέλος και την εικόνα των Πειραιωτών: «Κοιτάξτε θέλω να μιλήσω ειλικρινά. Με Πανιώνιο ήμασταν πολύ καλοί δημιουργικά και επιθετικά. Χαλάσαμε την εικόνα σε ένα δίλεπτο. Δουλεύουμε όμως για να είμαστε πιο συμπαγείς και να είμαστε πιο καλά επιθετικά. Είναι δύσκολο για εμάς να δουλέψουμε όπως ο ΠΑΟΚ, επειδή έχουμε σερί αγώνες. Δεν κάναμε κάτι τόσο σπουδαίο. Νικήσαμε και μειώσαμε την διαφορά. Στάθηκα και σε αυτό στα αποδυτήρια. Ότι μας άρεσε όλο αυτό και αυτή η νίκη. Σήμερα όλοι οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού κατάλαβαν το τι σημαίνει Ολυμπιακός και η καρδιά του πρωταθλητή».

Για τις αλλαγές στην 11άδα και το ροτέισον: «Αυτό αυτό είναι το πρόβλημα όταν παίζεις στην Ευρώπη. Έχουμε και πολλούς νεοφερμένους. Προσπαθούμε πολύ. Με τον Πανιώνιο ήταν επιθέσεις πολύ καλά δουλεμένες. Σε ντέρμπι υπάρχει νευρικότητα. Θέλουμε όμως δουλειά στην δημιουργία παιχνιδιού και σε φάσεις. Όταν χρειάζεσαι, όμως, τα αποτελέσματα, δεν υπάρχει χρόνος».

Για την πίεση και το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ: «Είναι πολύ ξεκάθαρο. Το αποτέλεσμα οδηγεί τα πάντα. Μην γελιόμαστε, ξέρω πολύ καλά τι λέω. Είμαι και ήμουν πλήρως συνειδητοποιημένος για το αποτέλεσμα. Είναι μία περίεργη κατάσταση, γιατί είχα και παίκτες που δεν ήξερα. Ψάχνω να δω τι χαρακτήρες έχω και εάν έχουν χαρακτήρες για πρωταθλητισμό».

Για το πανό για τον Ιβάν Σαββίδη: «Να σας μιλήσω ειλικρινά, δεν έχω δει το πανό».

Για την διαιτησία και την κουβέντα γύρω από αυτήν: «Δεν συνηθίζω να μιλάω για τη διαιτησία. Θυμάμαι, όμως, μία ομιλία μου και τους είπα κάτι για ένα πέναλτι στον Οτζίτζα και τους είπα ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι όταν δεν δίνεται. Μπείτε πέντε φορές στην περιοχή και βάλτε γκολ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x