Stoiximan Super League

Λεμονής στον ΣΠΟΡ FM: «Του χρόνου θα δουλέψω στο εξωτερικό»

Επαφές με ομάδες του εξωτερικού έχει ο Τάκης Λεμονής, όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ελαφρύ προβάδισμα στη Ρεάλ έναντι της Λίβερπουλ στον τελικό έδωσε ο έμπειρος κόουτς.

Στο εξωτερικό ενδεχομένως να βρει η επόμενη σεζόν τον Τάκη Λεμονή, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε πως έχει κάνει κάποιες επαφές με ομάδες εκτός Ελλάδας, αλλά δεν αποκάλυψε για το αν πρόκειται από Ευρώπη ή Σαουδική Αραβία.

Από ‘κει και πέρα, ο έμπειρος τεχνικός έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι της Λίβερπουλ, στον φετινό τελικό του Champions League, λέγοντας πως η «βασίλισσα» έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την προσωπικότητά της με τις συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Λεμονής στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο:

Για τον τελικό ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Λίβερπουλ: «Προμηνύεται ένας καλός τελικός, καθώς και οι δύο ομάδες θέλουν να επιτεθούν. Αλλά, στους τελικούς υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, γιατί από ένα παιχνίδι εξαρτώνται πάρα πολλά. Αυτοί οι παίκτες δεν μπορείς να μπεις ότι είναι κορεσμένοι. Το ματς θα κριθεί στο ποια ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερα αμυντικά. Δεν μπορώ να πω ότι είναι απείθαρχες αμυντικά και οι δύο ομάδες. Η Ρεάλ έχει πιο μεγάλη προσωπικότητα με τις συνεχόμενες κατακτήσεις, που της έχει δώσει και τον τίτλο του φαβορί, αλλά και η Λίβερπουλ είναι ικανή να σε καταστρέψει.

Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Όταν είσαι σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ δεν θες να βάζεις προβλήματα στο μυαλό των παικτών. Το αντιμετωπίζουν αυτό το δίλημμα κάποιες ομάδες. Για παράδειγμα θυμάμαι μία φορά στο Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα, όπου ο Σερ Άλεξ είχε πει ότι δεν μπορεί να πει στην ομάδα του να παίξει αμυντικά η ομάδα μου. Θέλω να δω με μεγάλο ενδιαφέρον την άμυνα της Ρεάλ από την αριστερή της πλευρά, λόγω Σαλάχ. Ο Μαρσέλο είναι καταπληκτικός στην επίθεση, αλλά αμυντικά έχει προβλήματα. Οπότε η Ρεάλ θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά, τι θα πρέπει να είναι σε αυτό το κομμάτι. Το σίγουρο είναι δεν θα βαρεθούμε με τίποτα σήμερα. Και οι δύο ομάδες αν βρουν χώρο, με τρεις πάσες σε “σκοτώνουν”. Από την άλλη είναι θέμα νοοτροπίας. Είναι δύσκολο να πεις ότι θα παίξω με αντεπιθέσεις. Αυτό καμιά φορά βγαίνει, αλλά σαν στόχο παιχνιδιού το βλέπω δύσκολο. Ίσως στην αρχή να πάνε το παιχνίδι στο αναγνωριστικό. Ο Μπενζεμά είναι καθοριστικός παίκτης σε τέτοια παιχνίδια
».

Για τον Ρονάλντο και τον Σαλάχ: «Είναι οι παίκτες με τα περισσότερα γκολ. Αλλά, είναι τόσοι πολλοί οι αστέρες σε αυτό το ματς και πιστεύω ότι θα συζητάμε για μία μάχη μεταξύ δύο καταπληκτικών ομάδων και όχι μόνο των δύο παικτών».

Για το ποιος παίρνει αυτά τα ματς: «Αυτά τα ματς στο τέλος καταλήγουν στην ομάδα που θα δείξει μεγαλύτερη ψυχική δύναμη, προσωπικότητα, ενώ είναι τα παιχνίδια των μεγάλων παικτών. Και η Ρεάλ το έχει αποδείξει αυτό».

Για το τι θα έλεγε στην ομάδα του πριν από έναν τέτοιο παιχνίδι: «Δεν νομίζω ότι οι προπονητές ασχολούνται μόνο με το κομμάτι της τακτικής. Σίγουρα το πώς θα μιλήσουν στους παίκτες είναι σημαντικό κομμάτι. Αλλά, από ‘κει και πέρα είναι οι φανέλες τέτοιες, που μιλούν από μόνες τους. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να υπάρχει έκπληξη από τους προπονητές».

Για το αν μπορεί να κάνει μία πρόβλεψη: «Θα έδινα ένα 51-49% στη Ρεάλ».

Για το τι θα κάνει την επόμενη χρονιά: «Αυτό που σχεδιάζω είναι να δουλέψω στο εξωτερικό. Έχω κοιτάξει κάποια πράγματα, έχω κάνει κάποια ταξίδια και περιμένω».

Για το αν η νέα του δουλειά θα είναι Ευρώπη ή Σαουδική Αραβία: «Θα δούμε…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x