Stoiximan Super League

Λεμονής: «Θα πάμε στο ΟΑΚΑ σαν πρωταθλητές»

Στον κόσμο του Ολυμπιακού αφιέρωσε την κατάκτηση του 44ου τίτλου ο Τάκης Λεμονής, που υποστήριξε πως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Με τον… αέρα του πρωταθλητή θα πάει στο ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό ημιτελικό με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τον Τάκη Λεμονή, με τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων» να αφιερώνει το 44ο πρωτάθλημα στους οπαδούς της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Λεμονής στη συνέντευξη Τύπου

Για τον δικό του απολογισμό:
«Νομίζω ότι όλοι μας όταν περνάει μία μεγάλη σειρά αγώνων σκεφτόμαστε τι έχει πάει καλά και τι όχι. Πανηγυρίσαμε τον 44ο τίτλο μας που είναι μεγάλη ιστορία και ξανά έβδομο. Το καλοκαίρι ξεκίνησαν τέσσερις ομάδες για το πρωτάθλημα. Εμείς δικαιωματικά γιατί το παίρνουμε συνέχεια και οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έδειχναν το καλοκαίρι πως θα γίνει σκληρή μάχη. Εγώ είμαι ο πέμπτος τεχνικός και αυτό είναι και ήταν πρόβλημα για την ομάδα. Έχω λίγο διάστημα που είμαι στην ομάδα.

Στον πρώτο γύρο είχαμε πάρει μία διαφορά τέτοια που το ενδιαφέρον είχε πάει στις θέσεις της Ευρώπης. Στον δεύτερο γύρο την χάσαμε και τώρα το πήραμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές. Εάν άλλαξα κάτι ήταν η ατμόσφαιρα και η έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι. Με την σημερινή εμφάνιση στο 5-0 δείχναμε ότι θα πηγαίναμε στο 6-0. Αυτήν την μικρή τοποθέτηση. Θέλω να το αφιερώσω στον κόσμο».


Για το αν θα ήθελε να πει κάτι για τους άλλους ανταγωνιστές: «Κοιτάξτε δεν θέλω. Το καλοκαίρι όντως τέσσερις είχαν βλέψεις για τίτλο. Το σημαντικό είναι να δείχνεις χαρακτήρα και εμείς το κάναμε. Για τις άλλες ομάδες, να κάνουμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και για την Ευρώπη».

Για το αν το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ ήταν το καλύτερο: «Ναι, δεν ξέρω αν έκανε την πιο καλή εμφάνιση φέτος. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η σοβαρότητα. Όταν έχεις σκορ 3-0 και μπαίνεις στο δεύτερο, θέλεις σοβαρότητα. Ήθελα σοβαρότητα και την είδα. Αυτό που έγινε στο τέλος με τα 44 πρωταθλήματα λειτουργεί θετικά. Θα πάμε στο ΟΑΚΑ σαν πρωταθλητές. Δεν έχουμε έξτρα άγχος και θα πάμε για το καλύτερο. Μαθαίνω πως θα έχει το γήπεδο πολύ κόσμο και αυτό είναι καλό για την ατμόσφαιρα. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά εμείς είμαστε πρωταθλητές».

Για τον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ: «Ναι, κοιτάχτε πάντα τέτοιου είδους ματς διαμορφώνουν χαρακτήρες και προσωπικότητες. Είναι ένα ματς που θέλουμε να σκεφτόμαστε μέχρι να τελειώσει να είμαστε ωραία. Θέλουμε να γυρίσουμε αισθανόμενοι υπερήφανοι και ευχαριστημένοι για ό,τι κάναμε».

Για το πρόβλημα του Ολυμπιακού στην άμυνα: «Σίγουρα σε έναν τομέα του παιχνιδιού που πιστεύω πολύ είναι να μην διαχωρίζουμε τις γραμμές. Να λέμε ομαδική αμυντική λειτουργία και ομαδική επιθετική ανάπτυξη. Έχουμε βελτιώσει το κομμάτι και να μην δεχόμαστε μακρινές μπαλιές. Οι επιθετικοί μας να καταλάβουν ότι από αυτούς αρχίζει η άμυνα. Οι μπακ να λειτούργήσουν σωστά επιθετικά. Να ηρεμήσουμε δύο ημέρες και να πάμε εκεί για ένα ματς ψυχής. Αυτά τα ματς είναι και ματς ψυχής».

Για τις στατικές φάσεις: «Στατικές φάσεις ναι ένα πολύ σημαντικο κομμάτι. Το είδαμε και στο πρώτο ματς με την ΑΕΚ και θα παίξει ρόλο. Τέλος θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους Νέους. Υπήρχαν παιδιά που πήραν δύο μετάλλια σε δύο μέρες. Τους εύχομαι μεγάλη συλλογή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x