Stoiximan Super League

Λεο-ντόκαρδος ΠΑΣ, πέρασε από τη Ριζούπολη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λεό, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το διπλό από τη Ριζούπολη (1-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης), πανηγύρισε το πρώτο φετινό «τρίποντο» και πίκρανε τον Μοντεαγούδο στο ντεμπούτο του.

Τα πρώτα χαμόγελα «έσκασαν» στα χείλη των ανθρώπων του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού η ομάδα του Πετράκη πέρασε από τη Ριζούπολη, 1-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης, και πανηγύρισε την πρώτη φετινή νίκη της, ενόσω έσπασε την αρνητική παράδοση που είχε εκεί για 17 χρόνια.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο επιθετικός Λεό, που σημείωσε το πρώτο γκολ του «Άγιαξ της Ηπείρου» (41’) και σέρβιρε το δεύτερο στον Νικολιά (60’). Στο 79’ μείωσε ο Ελ-Χέλβε για την «ελαφρά ταξιαρχία», που πίεσε για την ολική επαναφορά στο φινάλε, αλλά δεν βρήκε την ισοφάριση.

inner

Έτσι, η πρεμιέρα του νέου τεχνικού των γηπεδούχων, Μοντεαγούδο, συνοδεύτηκε από πίκρα. Να σημειωθεί πως στο 84’ οι Γιαννιώτες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κάστρο, ενώ έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα τους ο νεοαποκτηθείς Αθανασιάδης.



Πως έπαιξαν

Ο Μοντεαγούδο παρέταξε τον Απόλλωνα με σχηματισμό 4-3-3, έχοντας τον Χουάντερσον κάτω από την εστία και τους Στάθη, Τζανετόπουλο, Κύργια, Ναδάλες στην αμυντική τετράδα. Στα χαφ έπαιξαν οι Γκονζάλες, Ντ' Ούρσο, Πέδρο, ενώ ως επιθετική τριπλέτα χρησιμοποιήθηκαν οι Τριάδης, Μπεντινέλι, Μάντζιος.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3: Τερματοφύλακας ο Βελλίδης και στην οπισθοφυλακή (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Κάστρο, Λίλα, Νικολιάς, με τους Βιντάλ, Μυστακίδη, Μπατίστ-Λεό να παίζουν στη «γραμμή κρούσης».

Το ματς



Ο Απόλλων μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ανέλαβε τα ηνία από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, δημιούργησε και τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, όμως ο Μάντζιος σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή στο 18’, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπεντινέλι πλάσαρε από καλό σημείο, αλλά ο Βελλίδης έπεσε σωστά και έδιωξε.

Μετά το πρώτο ημίωρο ο ΠΑΣ ισορρόπησε και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο έχοντας μάλιστα και διπλή ευκαιρία στο 33’, με τα διαδοχικά σουτ των Μυστακίδη, Λεό να «βρίσκουν» σε Χουάντερσον και Τζανετόπουλο.

Στο 41’, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μετά από μια πολύ γρήγορη αντεπίθεση, η οποία κατέληξε στον Λεό, που απέφυγε το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου, κέρδισε την κόντρα και πλάσαρε σωστά τον Χουάντερσον για να γράψει το 0-1. Στο εναπομείναν διάστημα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και ως εκ τούτου οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να προηγείται 1-0.

inner

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Απόλλων ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με σκοπό να ισοφαρίσει. Στο 59’ ο Τριάδης απείλησε τους φιλοξενούμενους με ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Αντί για το 1-1, ήρθε στο 60’ το 2ο τέρμα για τον ΠΑΣ, με τον Λεό να «σκάβει» εξαιρετικά την μπάλα και να βρίσκει στην αντίπαλη περιοχή τον Νικολιά, ο οποίος πρόλαβε τον Χουάντερσον και διαμόρφωσε το 0-2. Εκεί κάπου ο προπονητής των γηπεδούχων αναγκάστηκε να ρισκάρει και με τις αλλαγές του έκανε πιο επιθετική την ομάδα του.

inner

Εντούτοις, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πολλούς χώρους στις αντεπιθέσεις για να πετύχουν 3ο τέρμα και να… τελειώσουν τη δουλειά. Αντ’ αυτού, ήρθε η μείωση του σκορ σχεδόν από το… πουθενά, με τον Ελ-Χέλβε να παίρνει την μπάλα στην περιοχή από τον Τριάδη και να πλασάρει σωστά τον Βελλίδη για να μειώσει σε 1-2 στο 79’.

inner

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και πίστεψαν στην ολική επαναφορά. Στο 84’ μάλιστα, απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κάστρο. Έκτοτε «κατασκήνωσαν» έξω από την περιοχή του ΠΑΣ με στόχο να ισοφαρίσουν, αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο για να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Κάπως έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κράτησε το προβάδισμά του μέχρι το σφύριγμα της λήξης και πανηγύρισε την πρώτη νίκη της σεζόν (1-2). «Μαύρο» ντεμπούτο για τον νέο προπονητή του Απόλλωνα, Αλμπέρτο Μοντεαγούδο, που έχει πολλή δουλειά μπροστά του, αφού η ομάδα του παραμένει χωρίς βαθμό έπειτα από 3 αγωνιστικές.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Μοντεαγούδο): Χουάντερσον - Στάθης, Τζανετόπουλος (73’ Γκίνο), Κύργιας, Ναδάλες – Γκονζάλες (59’ Σικαμπάλα), Ντ' Ούρσο (73’ Ελ-Χέλβε), Πέδρο – Τριάδης, Μπεντινέλι, Μάντζιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης - Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι - Κάστρο, Λίλα, Νικολιάς – Βιντάλ (87’ Σκόνδρας), Μυστακίδης (80’ Αθανασιάδης), Μπαπτίστ-Λεό (69’ Κρίζμαν)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x