Γενικά

Λιγότερους δανεισμούς ποδοσφαιριστών θέλει η FIFA

Τη μείωση του αριθμού των ποδοσφαιριστών που θα μπορεί να παραχωρήσει δανεικούς ο κάθε σύλλογος σε μια σεζόν, εξετάζει η FIFA.

Τέλος στους απεριόριστους δανεισμούς ποδοσφαιριστών θέλει να βάλει η FIFA, προτείνοντας στους συλλόγους τη δυνατότητα να δανείσουν μέχρι έξι παίκτες κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.

Για να υπάρξει, όμως, οριστική απόφαση όσο αφορά τον αριθμό των δανεισμών που θα επιτρέπονται, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τις ομάδες, τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων και τους εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών.

Η FIFA αναμένεται να λάβει μέτρα και για τους κανονισμούς που αφορούν τις οικονομικές απολαβές των μάνατζερ, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να δηλώνει στο παρελθόν πως τον ανησυχούν τα τεράστια χρηματικά ποσά που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική "βιομηχανία".

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA για τις νέες αυτές εισηγήσεις: «Όλοι έχουμε αντιληφθεί πως πρέπει να αναλάβουμε δράση, ξεκινώντας από σήμερα, με αυτές τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να έχουμε διαφάνεια και αποτελεσματική εφαρμογή των κανονισμών όσο αφορά τους μάνατζερ, τους δανεισμούς και άλλες βασικές πτυχές που αφορά τις μεταγραφές».

Οι νέες αυτές τροποποιήσεις αναμένεται να συζητηθούν στο επόμενο συμβούλιο της FIFA, που είναι προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου.

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x