Stoiximan Super League

Λουτσέσκου: «Προσπαθούμε να χτίσουμε την νοοτροπία μας»

Στη σημασία του να συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να πετυχαίνει εκτός έδρας νίκες και να κερδίζει βαθμούς μακριά από την Τούμπα στάθηκε ο Ράζβαν Λουτσέσκου με αφορμή την αποψινή αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά.

Η αναζήτηση ισορροπίας που θα επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να συγκεντρώνει βαθμούς και μακριά από την Τούμπα είναι το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «δικεφάλου του Βορρά» υποστήριξε πως η αναμέτρηση με τον Πλατανιά μόνο εύκολη δεν θα είναι παρά την δεινή βαθμολογική θέση των Κρητικών και πρόσθεσε πως οι θεσσαλονικείς προσπαθούν να αποκτήσουν την απαραίτητη νοοτροπία και να εμφανίζονται το ίδιο καλοί όταν τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA:

Για την εβδομάδα που πέρασε:
«Ήταν μια καλή βδομάδα προετοιμασίας με καλές προπονήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά πως δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Συζητήσαμε σήμερα ότι ο Πλατανιας έχει πολύ καλή οργάνωση. Υπάρχει αυτή η κατάσταση που βρίσκεται ο Πλατανιας αλλά πιστεύω είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα. Δουλεύουν πολύ σκληρά κι έχουν το στυλ σαν ομάδα του Ισπανού προπονητή τους που είναι λίγες εβδομάδες εκεί. Είναι μια ομάδα που πιέζει, τρέχει πολύ και είναι επιθετική. Οι δυο τελευταίες ήττες τους ήρθαν από ατυχία και κρίθηκαν στις στιγμές. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έχασαν δυο ευκαιρίες και ένα πέναλτι όταν το σκορ τους ήταν υπέρ τους 1-0. Εναντίον του Πανιωνίου υπήρχε το λάθος στο δεύτερο γκολ κι έμειναν με 10 παίκτες. Τα ξέρουμε όλα αυτά και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σ ‘αυτό το παιχνίδι γιατί αυτοί οι τρεις βαθμοί είναι εξίσου σημαντικοί όπως αυτοί με τον Παναθηναϊκό» .

Για τους τραυματισμούς των παικτών και αν άλλαξε τα πλάνα του για το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά:
«Τις καταστάσεις αυτές τις γνωρίζαμε και δεν είναι κάτι που μας δημιουργεί προβλήματα. Δεν είχαμε ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στην βδομάδα. Ο Πρίγιοβιτς βρίσκεται έξω λόγω καρτών, ο Μακ λόγω αποβολής και ο Βιερίνια έχει εγχειριστεί οπότε θα επιστρέψει αργότερα» .

Για το αν ανησυχεί λόγω Χριστουγέννων ότι το μυαλό το παικτών του δεν είναι εδώ:
«Όχι δεν ανησυχώ γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Κι επίσης βασίζομαι πολύ στους παίκτες μου και ξέρω ότι έχουν δυνατό χαρακτήρα» .

Για τον απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας:
«Το πιο σημαντικό είναι ότι έχω την επιβεβαίωση αυτών που έλεγα τρεις μήνες πριν. Είμαστε στην διαδικασία δουλείας στο πως θα χτίσουμε την νοοτροπία μας, στον τρόπο τον οποίο θα δουλεύουμε και βήμα βήμα θα εξελισσόμαστε. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε προσπαθώντας να έχουμε την ίδια παρουσία τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Έπρεπε να βρούμε τον τρόπο να σκοτώνουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια. Πιστεύω πως μετά την νίκη μας στην Ξάνθη καταλάβαμε το τι πρέπει να κάνουμε ακριβώς ώστε να περνούμε το μέγιστο των βαθμών. Στην έδρα ας έχουμε επτά αναμετρήσεις επτά νίκες. Στο κύπελλο καταφέραμε να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και δείξαμε το πόσο καλά δουλέψαμε και πόσο συγκεντρωμένοι ήμασταν. Πολύ σημαντικό είναι πως αρχίσαμε να βρίσκουμε την χημεία μεταξύ των παικτών και άρχισαν να καταλαβαίνουν ακριβώς το πως θέλουμε να παίζουν. Ακόμα κι αν ο παίκτης αλλάζει εμείς συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο στυλ παιχνιδιού» .

Για την μεγαλύτερη δυσκολία που έπρεπε να αντιμετωπίσει.
«Η έλλειψη ισορροπίας τόσο μέσα στην ομάδα όσο και έξω στην πόλη» .

Για τον αν η ομάδα θα δείξει κάτι διαφορετικό με την καινούργια χρονιά.
«Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για πρόσωπα όσον αφορά την νέα χρονιά. Όπως ξέρετε το να συνεχίζεις είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Αν η δουλειά είναι σωστή το αποτέλεσμα θα έρθει σίγουρα. Πολλές αλλαγές σε μια ομάδα που αρχίζει να καταλαβαίνει το τι πρέπει να κάνει, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Ακόμα και να υπάρξουν κάποιες αλλαγές θα πρέπει να είναι σε θέσεις που πραγματικά έχουμε ανάγκη χωρίς να αλλάξουν πολλά μέσα στην ομάδα» .

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x