Stoiximan Super League

«Λύγισε» από το άγχος ο ΟΦΗ, στο χέρι του Αστέρα η παραμονή

Ο Αστέρας Τρίπολης απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και κρατάει στο χέρι του την παραμονή. Έναν βαθμό θέλουν οι Κρητικοί για να «κλειδώσουν» το μπαράζ.

Ήταν ένα ματς, μια κατηγορία. ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης τα έδωσαν όλα στον «τελικό», που διεξήχθη στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» και το τελικό 1-1 αφήνει περισσότερο ικανοποιημένους τους Αρκάδες. Κι αυτό γιατί παρέμειναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη (30β.) και στο +1 από τον αντίπαλό τους (29β.) και κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Την τελευταία αγωνιστική, υποδέχονται τον Πανιώνιο και με καλύτερο αποτέλεσμα από τους Κρητικούς, που αντιμετωπίζουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εξασφαλίζουν την απευθείας παραμονή. Από την άλλη, ο ΟΦΗ, που βρίσκεται στη θέση που οδηγεί στο μπαράζ, βρίσκεται στο +2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και χρειάζεται έναν βαθμό για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό, εκτός κι αν η ομάδα της Ηπείρου δεν πάρει τους τρεις βαθμούς στο ματς με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ.

To ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 11’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη, ο Μαρτίνεθ πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σωτηρίου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι σε τράβηγμα του Σάσι από τον Μουνάφο, με τον διαιτητή Σκουλά να δείχνει την «άσπρη βούλα». Ο Βαζ που ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα, στο 21’ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Γιακουμάκης μιμούμενος τον Μαρτίνεθ, σημάδεψε το δοκάρι των Αρκάδων.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει αρκετά γρήγορο ρυθμό, με τους γηπεδούχους να έχουν μια καλή στιγμή με τον Φερέιρα στο 25’ και τους φιλοξενούμενους να «απαντούν» ένα λεπτό αργότερα με τον Τασουλή. Στο 27’, οι Αρκάδες έχασαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Φερνάντεθ, αλλά από κοντινή απόσταση πλάσαρε άουτ. Μετά το ημίωρο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, αφού τα λάθη και οι κακές επιλογές κυριάρχησαν, με αποτέλεσμα οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων να είναι θεατές.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Γιαννούλη στο 55’, ωστόσο, ο διαιτητής Σκουλάς πριν γίνει η παράβαση είχε καταλογίσει επιθετικό φάουλ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τριανταφυλλόπουλος από πλεονεκτική θέση σούταρε ελάχιστα άουτ, αλλά στο 59’, οι Αρκάδες έβγαλαν υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα και ο Τσιλιανίδης με κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος του πέναλτι, ισοφάρισε σε 1-1. Ο ΟΦΗ σε αυτό το διάστημα δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και αποσυντονίστηκε ακόμη περισσότερο μετά την ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και κυκλοφορούσαν καλύτερα τη μπάλα σε σχέση με τους γηπεδούχους, που είχαν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 79’, με τον Γιακουμάκη να κάνει το γυριστό και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φύγουν με το διπλό, αλλά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Δουβίκας από κοντινή απόσταση, έστειλε τη μπάλα άουτ, με το 1-1 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Ποτουρίδης (51’ Κυριακίδης), Κοροβέσης, Γιαννούλης, Νάστος, Μεγιάδο, Βαζ, Σάσι, Φερέιρα (70’ Ναμπί), Γιακουμάκης

Στον πάγκο έμειναν: Στρέζος, Αργυρόπουλος, Ντίνας, Κουτσιανικούλης, Πάρσον.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Μαρτίνες, Βλάχος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Τασουλής (74’ Αραβίδης), Βαλιέντε, Μουνάφο, Μπέλοκ, Τσιλιανίδης (90+2’ Δουβίκας), Φερνάντες (82’ Ρόλε).

Στον πάγκο έμειναν: Παπαδόπουλος, Δουβίκας, Γλέζος, Αλάγμπε, Χριστόπουλος.

Κίτρινες κάρτες: Γιακουμάκης, Σάσι, Μεγιάδο- Βλάχος, Τασουλής, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιλιανίδης, Αραβίδης, Μπελόκ.
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Μ. Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Βοηθοί: Ρ. Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Α. Μεϊντάνας (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Θόδωρος Βαρδινογιάννης»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x