Stoiximan Super League

Λυκογιάννης στον ΣΠΟΡ FM: «Όλες οι ομάδες εκτός του Παναθηναϊκού βράζουμε στο ίδιο καζάνι»

Στο φετινό πρωτάθλημα και την πορεία του Κολοσσού αναφέρθηκε ο Άρης Λυκογιάννης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά τη νίκη 79-86 στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Στο γεγονός ότι όλες σχεδόν οι ομάδες, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τις υπόλοιπες, έχουν σκαμπανεβάσματα ή προβλήματα κάνει πιο ανταγωνιστική τη φετινή Basket League στάθηκε ο Άρης Λυκογιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι και για αυτό έχουμε τέτοια αποτελέσματα, τα οποία κάνουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα στη βαθμολογία», ανέφερε ο προπονητής του Κολοσσού μετά τη νίκη 79-86 στην έδρα του Ιωνικού Νικαίας για την 8η αγωνιστική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Άρης Λυκογιάννης στην εκπομπή «Οι Μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για τη φετινή πορεία του Κολοσσού: «Στο δικό μας μυαλό και έτσι όπως αναλύσει τα παιχνίδια, η δική μας μεγάλη ευθύνη έχει να κάνει με το Λαύριο. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τη Λάρισα, χωρίς να κάνω άλλο σχόλιο, είχαμε πολύ καλά στατιστικά στοιχεία και χάσαμε. Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ιωνικό: «Είχε αρκετά προβλήματα ο αντίπαλός μας. Το ατυχές συμβάν με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη επηρέασε τον ίδιο τον αθλητή και την ομάδα. Κάναμε ένα μυαλωμένο παιχνίδι. Ο Ιωνικός αλλάζει τα τέμπο του παιχνιδιού του, αντιδράσαμε πολύ καλά και ήμασταν συγκεντρωμένοι και στην 3η περίοδο πέτυχαν μόνο δέκα πόντους και έτσι φτάσαμε σε αυτή τη νίκη».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο τέλος του πρώτου γύρου. Πέρα από τον Παναθηναϊκό, που είναι τρεις ταχύτητες πάνω, ξεχωρίζει η ομάδα του Περιστερίου. Ο Προμηθέας έχει μεγάλη ποιότητα, αλλά μικρό ρόστερ και με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα. Στο μεταξύ μας παιχνίδι το ματς κρίθηκε για ένα σουτ. Θεωρώ ότι θα υπάρχει ένα πρόβλημα στη συγκεκριμένη ομάδα. Και η ΑΕΚ, παρά το γεμάτο ρόστερ και την ποιότητα, έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Για αυτό δεν ξεχωρίζει κάποιος στο πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι και για αυτό έχουμε τέτοια αποτελέσματα, τα οποία κάνουν το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό και δεν έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα στη βαθμολογία».

Για τα πολλά νέα παιχνίδι στο ρόστερ: «Νομίζω ότι είναι μονόδρομος. Αυτός ήταν ο λόγος που τα παιδιά αυτά επέλεξαν την ομάδα του Κολοσσού, είναι στο δικό τους χέρι να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία. Έχουμε τεράστια έλλειψη σε Έλληνες παίκτες. Είμαστε μία γερασμένη λίγκα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μικρότερες κατηγορίες που παλιότερα τροφοδοτούσαν την πρώτη κατηγορία. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχουν καινούργια παιδιά. Και δεν υπάρχουν, αρκετά εύκολα έχουν πάρει νεαρά παιδιά που παίρνουν ευκαιρίες και τα έχουμε ονομάσει ταλέντα, σε συνδυασμό και κάποια από τα παιδιά δεν έχουν αξιοποιηθεί με τον σωστό τρόπο. Δεν είναι μόνο ένα θέμα. Όσον αφορά τον Κολοσσό, πρέπει να βάλουμε Έλληνες παίκτες, πρέπει να στηριχθούμε σε παιδιά που έχουν μία “Α” ποιότητα και να μπούμε σε μία διαδικασία να εξασφαλίσουμε τους στόχους μας, χωρίς να ξεχνάμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας. Η διαδικασία επιλογής παικτών, αρκετοί Έλληνες προπονητές στο συγκεκριμένο κομμάτι, έχουν βρει παιδιά που έχουν βελτιώσει το παιχνίδι τους μέσα από την ελληνική λίγκα και έχουν καταφέρει να πάνε σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Αυτό είναι υπέρ του πρωταθλήματός μας και το “πουλάμε” στις διαπραγματεύσεις, ώστε να τον προσελκύσουμε, αφού τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι τέτοια για να συμβεί αυτό εύκολα».

Για το αν θεωρεί αδικημένο τον εαυτό του, επειδή δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες για κάποια μεγαλύτερη ομάδα: «Είχα πρόταση για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, όμως οι συνθήκες δεν ήταν τέτοιες για να δεχθώ. Είναι και θέμα τάιμινγκ ή να έρθει η συγκυρία για να πας σε μία ομάδα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που είμαι τριάντα χρόνια στους πάγκους και ελπίζω να συνεχιστεί αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x