Γαλλία

Λύτρωσε την Μονακό ο Μπαλντέ!

Επικράτησε της Σταντ ντε Ρενς η Μονακό με 2-1 με γκολ του Κεϊτά Μπαλντέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, για το Κύπελλο της Γαλλίας.

Ήθελε την πρόκριση και την πήρε στο... φινάλε!

Η Μονακό νίκησε την Σταντ ντε Ρενς με 2-1 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Γαλλίας. Το πρώτο μέρος του παιχνιδιού κύλησε χωρίς καμία ομάδα να καταφέρει να πετύχει κάποιο τέρμα, με την γηπεδούχο να ανοίγει στο σκορ στο 61΄με τον Κεϊτά.

Στο 69’ όμως η φιλοξενούμενη έφερε το ματς στα ίσια με τον Μπουλαγιέ Ντιά. Και εκεί που έδειχναν ότι όλα είχαν τελειώσει και ο αγώνας θα λήξει ισόπαλος, στο 90+4 ο ίδιος παίκτης που σκόραρε για την Μονακό, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την ομάδα του Ρόμπερτ Μορένο.

Από την άλλη, το Στρασβούργο «διέλυσε» την Λε Πορτέλ με 4-1. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Κορνιέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με την φιλοξενούμενη να μειώνει στο 34’ και να φέρνει το ματς στα ίσια με τον Γκαϊτάν Μπουλτέ.

Στο 59’ ωστόσο ο Ζοχί έκανε το 2-1 για το Στρασβούργο και στο 65’ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το τρίτο γκολ. Ο Λεμπό στο 86΄διαμόρφωσε το τελικό 4-1 και οι παίκτες του Στρασβούργου έφυγαν χαρούμενοι από την έδρα της Λε Πορτέλ.

Με 4-2 στα πέναλτι η Νιμ επικράτησε της Τουρ, για το Κύπελλο Γαλλίας. Το παιχνίδι στην κανονική διάρκεια ήταν 2-2, αλλά ούτε η παράταση έφτασε για να αναδειχθεί κάποιος νικητής. Έτσι, στα πέναλτι η φιλοξενούμενη πήρε τη νίκη που ήθελε με 4-2.

Στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπιανκόν άνοιξε το σκορ για την Νιμ, ενώ στο 38΄ο Ντα Σίλβα έφερε το ματς στα ίσια και έκανε το 1-1. Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, ο Ριπάρτ στο 51’ αύξησε σε 2-1, ενώ ο Καμάρα στο 65’ διαμόρφωσε το 2-2, με τις δυο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Ούτε και εκεί δεν κατάφεραν να σκοράρουν κάποιο γκολ και ο αγώνας πέρασε στα πέναλτι, με νικήτρια την ομάδα του Μπερνάρ Μπλακάρ.


Στο άλλο παιχνίδι της Σταντ Μπριοσέν επί της Γκονφρεγίγ, το οποίο και αυτό πήγε στα πέναλτι, η φιλοξενούμενη επικράτησε με 4-3, στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Γαλλίας.

Το πρώτο μέρος κύλησε… αδιάφορα, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς κάποιο τέρμα.Στο 57’ ο Μπλοντό άνοιξε το σκορ για την Σταντ Μπριοσέν, ενώ στο 89’ ο Μεντί ισοφάρισε, με την παράταση να μην είναι αρκετή για να αναδειχθεί η νικήτρια. Έτσι, στα πέναλτι η Γκονφρεγίγ με 4-3 έφυγε με τη νίκη από το «Stade Fred Aubert».


Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x