Stoiximan Super League

«Λύτρωσε» τον Ατρόμητο και διατήρησε την παράδοση ο Μανούσος!

Με δύο γκολ του Μανούσου, το δεύτερο στο 90’ με πέναλτι, ο Ατρόμητος κέρδισε 2-1 τον Αστέρα, που ισοφάρισε με Μπαράλες, μένοντας αήττητος για ένατο σερί ματς απέναντί του και μπήκε σε τροχιά πλέι οφ!

Μετά από ένα… θρίλερ, ο Ατρόμητος επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 1, διευρύνοντας το αήττητο εντός έδρας σερί απέναντι του και κάνοντας βήμα εισόδου στην εξάδα της βαθμολογίας…

Με το όγδοο φετινό του τέρμα ο Μανούσος έβαλε μπροστά τους Περιστεριώτες στο 76’, αλλά ο Μπαράλες με κεφαλιά ισοφάρισε δύο λεπτά μετά για τους Αρκάδες, φτάνοντας τα έξι γκολ φέτος και τα 40 στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, ξανά ο Μανούσος ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 90ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

Με το τελικό 2-1 να ανεβάζει τον Ατρόμητο στην έκτη θέση, με 21 βαθμούς πλέον, ενώ ο Αστέρα Τρίπολης βρίσκεται στην 12η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 15 πόντους κι αμφότεροι ματς περισσότερο.

Στα αξιοσημείωτα -αρνητικά δυστυχώς- της αναμέτρησης συγκαταλέγεται κι ο σοβαρός τραυματισμός του Καπίγια, που αποχώρησε με φορείο στο 12' και τελικά έχει υποστεί ρήξη χιαστού!



Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο, διεξήχθη ένα αρκετά νευρικό ματς, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και ως εκ τούτου κακό θέαμα, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται.

Ο μεν Ατρόμητος είχε μια ελαφρά υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αστέρα που ήταν απειλητικός κυρίως στις αντεπιθέσεις ενώ είχε και την καλύτερη, διπλή, χαμένη ευκαιρία να σκοράρει.

Όταν οι Αρκάδες, που έχασαν από το 12’ κιόλας τον Καπίγια με τραυματισμό, είδαν αρχικά τον Σίτο να κάνει ένα φοβερό σόλο, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει με το αριστερό από κοντά, αναγκάζοντας τον Μέγερι να επέμβει εντυπωσιακά με το δεξί του χέρι και να διώξει, στο 26ο λεπτό!

Ενώ στην επαναφορά της μπάλας, ο Λουίς Φερνάντεθ έκανε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ…

Ακολούθησε νέα πίεση από πλευράς Περιστεριωτών, που μετουσιώθηκε ωστόσο μόνο σε κάποιες ακίνδυνες κεφαλιές του Μάντσον, για να οδηγηθούν τελικά οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Με τα στατιστικά τους να είναι 2-3 σουτ συνολικά και από ένα εντός εστίας, 2-1 κόρνερ και 51%-49% κατοχή της μπάλας.

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος ανέβασε την πίεσή του με το… καλημέρα και προσπάθησε άμεσα να φτάσει στο γκολ. Ο Σάββας Παντελίδης πραγματοποίησε και τις τρεις «διορθωτικές» του κινήσεις πριν φτάσουμε στο 70ο λεπτό, θέλοντας να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά το… πολυπόθητο 1-0 δεν ερχόταν.

Με τα σουτ των Μάντσον στο 67’ και Μανούσου στο 71’ αλλά και την κεφαλιά του Γούτα στο 73’ να μην καταλήγουν στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Ο Αστέρας από την άλλη σπατάλησε την ευκαιρία του να προηγηθεί στο 75ο λεπτό με τον Μέγερι να διώχνει σε τετ α τετ το πλασέ του Λουίς Φερνάντεθ και αφού δεν έγινε το 0-1 έγινε το 1-0…



Χαρίσης, Ούμπιδες, Κατράνης και Μανούσος συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έκανε φοβερός όλο και με σουτ στην απέναντι γωνία από πλάγια θέση αριστερά, άνοιξε το σκορ για λογαριασμό της ομάδας των δυτικών προαστίων, στο 76’!

Η χαρά του Ατρόμητου διήρκησε δύο λεπτά, όμως. Τόσο όσο χρειάστηκαν, δηλαδή, οι φιλοξενούμενοι για να πετύχουν το 1-1. Με τον Σίτο να βγάζει την σέντρα ακριβείας από αριστερά για το κεφάλι του Μπαράλες κι εκείνον να νικάει Γούτα και Μέγερι στον αέρα!



Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-1 με τον Βέλλιο, στο 84’, ο οποίος ήταν εκείνος που μετά από τρία λεπτά κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μανούσος στο 90ο λεπτό κάνοντας παράλληλα και το 2-1.



Στις καθυστερήσεις, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε δύο ευκαιρίες για να ισοφαρίσει και πάλι, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ και την κεφαλιά εξ επαφής του Τασουλή. Τις έχασε αμφότερες και μαζί τους και το παιχνίδι…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ατρόμητος (4-2-3-1): Μέγερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ουγκράι (58’ Νταβιώτης), Ανδρούτσος (68’ Βέλλιος), Ενσικουλού (68’ Ούμπιδες), Μανούσος.

Αστέρας Τρίπολης (4-2-3-1): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Ματρικάρντι, Μαρτίνεζ, Βαλιέντε, Καπίγια (12’ Μ. Φερνάντεθ, 79’ Τασουλής), Σίτο, Μουνάφο, Λ. Φερνάντεθ, Μπαράλες (83’ Ιγκλέσιας).

Διαιτητής:
Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας).

Διαιτητής VAR: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x