Κύπρος

«Λύτρωση» στο 90’ για Ανόρθωση!

Με γκολ στο 90’ η Ανόρθωση επικράτησε της Νέας Σαλαμίνας 1-0 και πανηγύρισε την πρώτη της εντός έδρας νίκη τη φετινή σεζόν. Στις νίκες επέστρεψε και ο Ερμής, έπειτα από επτά αγωνιστικές.

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια στο βαρωσιώτικο ντέρμπι, επικρατώντας με 1-0 της Νέας Σαλαμίνας, χάρη στο γκολ του Ζοάο Βίκτορ στο 90'. Παράλληλα, πέτυχε και την πρώτη της νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» έπειτα από τρεις σερί ήττες.

Η «Κυρία» ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, όμως δυσκολευόταν αρκετά στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αρκετά κλειστά, δίνοντας έμφαση στην άμυνα, μιας και δεν απείλησαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα.

Η «λύτρωση» για την ομάδα του Γούργκεν Στρέπελ ήρθε τελικά με τη συμπλήρωση των 90'. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ομάδας, Ζοάο Βίκτορ, πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Κοφί και με δυνατή κεφαλιά χάρισε το "τρίποντο" στην ομάδα του.

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί νίκη της Ανόρθωσης που βρίσκει σιγά-σιγά τα πατηματά της και ανέβηκε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς. Από την άλλημ η Νέα Σαλαμίνα γνώρισε την τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στην τέταρτη θέση με 16 βαθμούς.



Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, την πρώτη της νίκη έπειτα από επτά αγωνιστικές πανηγύρισε ο Ερμής Αραδίππου, επικρατώντας της Πάφου με 3-0. Οι «φτεροπόδαροι» ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ τους μέσα σε διάστημα 20'. Συγκεκριμένα, ο Ταραλίδης στο 19’ άνοιξε το "χορό" των γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 35 μέτρα.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Κεϊτά, όταν στο (37’) "ανέβασε το δείκτη" του σκορ στο 2-0 με το πλασέ του να κοντράρει σε σώματα αμυντικών και να καταλήγει στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο επιθετικός από τη Γουινέα θα κερδίσει πέναλτι, με την εκτέλεση να αναλαμβάνει ο Μαρτίνιουκ και με ψύχραιμο πλασέ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.

Με τη νίκη αυτή, ο Ερμής έφτασε τους 6 βαθμούς, προσπερνώντας την ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς, που παρέμεινε στους πέντε.




Αναλυτικά, η ένατη αγωνιστική:


Σάββατο 10/11
ΑΠΟΕΛ-ΕΝΠ 3-0
(26’ Λέο Νάτελ, 44’ Εφρέμ, 88’ Ιωάννου)

Ερμής Αραδίππου-Πάφος 3-0
(19’ Ταραλίδης, 37’ Κεϊτά, 40’ πεν. Μαρτίνιουκ)

Ανόρθωση-Νέα Σαλαμίνα 1-0
(90’ Ζοάο Βίκτορ)

Κυριακή 11/11
16:00 ΑΕΛ-Απόλλων Λεμεσού

17:00 Δόξα Κατωκοπιάς-Ομόνοια

18:00 Αλκή-ΑΕΚ


Επόμενη αγωνιστική (δέκατη):

Σάββατο 24/11
17:00 ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΠΟΕΛ

19:00 Απόλλων Λεμεσού-Άλκη Ορόκλινη

Κυριακή 25/11
16:00 Πάφος-Παραλίμνι

17:00 Ομόνοια-Ανόρθωση

18:00 Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΛ Λεμεσού

Δευτέρα 26/11
19:00 Ερμής Αραδίππου-Δόξα Κατωκοπιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x