Αγγλία

«Λυτρώθηκε» στο… παρά τέσσερα από τον Ενκέτια η Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ προηγήθηκε νωρίς με τον Λακαζέτ, η Γουέστ Χαμ «απάντησε» πριν το ημίχρονο με τον Αντόνιο, που είχε και δοκάρι με κεφαλιά, αλλά ο Ενκέτια κατάφερε να κάνει το 2-1 στο 86’ και μαζί το 2Χ2.

Νικήτρια την Άρσεναλ με σκορ 2-1 βρήκε το σημερινό ντέρμπι του Λονδίνου απέναντι στην Γουέστ Χαμ, με το οποίο «έπεσε» παράλληλα και η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής στην Premier League.

Αποτέλεσμα που, με βάση την εικόνα του αγώνα, αφενός συνιστά αποτυχία για τα «σφυριά», τα οποία ήταν καλύτερα σε γενικές γραμμές. Αφετέρου σήμανε το 2Χ2 για τους «κανονιέρηδες», έστω και αν αυτό ήρθε στο τέλος…

Η Άρσεναλ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στο σκορ πριν το ημίωρο, με τον Ομπαμεγιάνγκ να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να σεντράρει για τον Λακαζέτ, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Με τον 29χρονο στράικερ να πετυχαίνει το τέταρτο τέρμα του απέναντι στην Γουέστ Χαμ, που είναι η… αγαπημένη του αντίπαλος στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και να γίνεται ο τέταρτος μόλις Γάλλος που φτάνει τα 50 γκολ με τη φανέλα των γηπεδούχων, πίσω μόνο από τους Τιερί Ανρί (228), Ολιβιέ Ζιρού (105) και Ρομπέρ Πιρέ (84)!

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-1, καθώς από το χαμηλό γέμισμα του Φρέντερικς από τα δεξιά προς το κέντρο της περιοχής, ο Αντόνιο νίκησε τον Χόλντινγκ, «προστάτευσε» τη μπάλα με το σώμα του και την έστειλε στα δίχτυα του Λένο από κοντά…

Φυσιολογικό, καθώς, από την επανέναρξη της Premier League τον Ιούνιο, κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δε έχει σημειώσει περισσότερα τέρματα από εκείνον, που έφτασε τα εννιά!

Στην επανάληψη, η Γουέστ Χαμ συνέχισε να «πατάει» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς» και ο Αντόνιο έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, στο 67ο λεπτό του αγώνα. Ωστόσο η κεφαλιά του τράνταξε το δοκάρι της εστίας του Λένο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, τελικά η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες όχι μόνο δεν κράτησε έστω τον βαθμό, αλλά είδε την Άρσεναλ να της «κλέβει» κι αυτόν, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη…

Όταν ο Ενκέτια τροφοδοτήθηκε την κατάλληλη στιγμή από τον Θεμπάγιος και, ανενόχλητος από το κέντρο της μικρής περιοχής, πέτυχε το 2-1 σε κενή εστία και παράλληλα... λύτρωσε τον Μικέλ Αρτέτα!

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική:

Σάββατο 19/9
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ 5-2
(31', 62', 66' Κάλβερτ-Λιούιν, 45' Χάμες, 54' Κιν - 10' Ντιανγκανά, 47' Μ. Περέιρα)

Λιντς-Φούλαμ 4-3
(5', 57' Κόστα, 41' (πεν.) Κλιχ, 50' Μπάμφορντ - 34' (πεν.), 67' Μίτροβιτς, 62' Ρέιντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-3
(80' Φαν Ντε Μπέεκ - 7' Τάουνσεντ, 74' (πεν.), 85' Ζαχά)

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ 2-1
(25’ Λακαζέτ, 86’ Ενκέτια – 45’ Αντόνιο)

Κυριακή 20/9
Σαουθάμπτον-Τότεναμ (14:00)
Νιουκάστλ-Μπράιτον (16:00)
Τσέλσι-Λίβερπουλ (18:30)
Λέστερ-Μπέρνλι (21:00)

Δευτέρα 21/9
Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20:00)
Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι (22:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x