Αγγλία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της που κάνει θαύματα

Δύο χρόνια πριν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν υπήρχε σε κανένα βαθμολογικό πίνακα και φέτος στο γυναικείο πρωτάθλημα φιγουράρει στην πρώτη τετράδα της Women’s Super League.

Η επίμονη προσπάθεια να ενταχθεί πλήρως στο πρωτάθλημα και να διεκδικήσει θέσεις ακόμη και τίτλους απέδωσε καρπούς στους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πλέον «απειλεί» μεγάλες ομάδες, όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι και οι ελπίδες για άνοδο είναι υπέρ της.

Μόλις τέσσερις εβδομάδες χρειάστηκαν οι «κόκκινοι διάβολοι» για να συμπληρώσουν ομάδα με 21 παίκτριες. Πρόκληση ήταν να συγκεντρωθούν όλες για να υπάρξει συνεννόηση και να συμβιώσουν κάτω από τον ίδιο στόχο.

Παρά το γεγονός ότι οι τελικές υπογραφές έπεσαν δύο μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, η ομάδα έπαιξε τελικά σε 20 ματς μετρώντας 18 νίκες.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να αναδεικνύεται στον κόσμο και οι προσπάθειες των ομάδων να δημιουργήσουν ισχυρούς συλλόγους δεν περνά πια απαρατήρητη σε βαθμό που μπορεί να είναι ισάξιοι με τους ανδρικούς και τα πρωταθλήματά τους στο μέλλον. Άλλωστε, αυτή είναι και η ελπίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το αποτέλεσμα των δύο προηγούμενων χρόνων μάλλον τη δικαίωσε κατά πολύ.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x