Stoiximan Super League

Μαγεία Νούνες και ανάσα για την Κέρκυρα!

Δικαιοσύνη στην Κέρκυρα! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τον Παναιτωλικό και με την γκολάρα του Νούνες στο 79’ πήραν νίκη (1-0) και βαθμολογική ανάσα. Πρώτο γκολ του ΑΟΚ που δεν ήταν από πέναλτι.

Ένα από τα πιο κρίσιμα στη σεζόν ήταν το αποψινό ματς για την Κέρκυρα κόντρα στον Παναιτωλικό και τελικά αποστολή εξετελέσθη!

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, αλλά το πρόβλημα δυστοκίας που παρατηρείται στους «Φαίακες» τη φετινή περίοδο έκανε και πάλι την εμφάνισή του, αφού έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες.

Τη λύση την έδωσε ο παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και για… κάποιο λόγο είχε μείνει στον πάγκο. Ο λόγος για τον Φάμπιο Νούνες που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 66’ και τελικά σκόραρε ένα πολύ δύσκολο γκολ στο 79’, έπειτα από λανθασμένη προσπάθεια απομάκρυνσης του Μόρα, που έστρωσε την μπάλα στον μεσοεπιθετικό των γηπεδούχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 4ο γκολ της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα και το 1ο που δεν προέρχεται από το σημείο του πέναλτι. Από την άλλη μεριά, η ομάδα του Αγρινίου γνώρισε την ήττα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, σε ένα παιχνίδι που προβλημάτισε με την απόδοσή της.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova

Το ματς

Ως αγώνα επιβίωσης αντιμετώπιζαν στην Κέρκυρα το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό και η παρουσία των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο από το 1’ πιστοποιούσε ακριβώς τη διαφορά φιλοσοφίας.

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους, έμπαιναν πρώτοι σε όλες τις μονομαχίες και μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου, άρχιζαν να βρίσκουν και διαδρόμους προς τα καρέ του Κυριακίδη και μάλιστα σχετικά εύκολα. Στο 11’ ο Παμλίδης από σέντρα του Ζορμπά βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε ενώ στο 17’ ο επιθετικός της Κέρκυρας σημάδεψε το δοκάρι σε νέα κεφαλιά από σέντρα του Επστάιν.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου η Κέρκυρα πρόλαβε να χάσει ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία και συγκεκριμένα στο 32’. Ο Ντιόγκο από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, με την μπάλα να περνά από όλους και να καταλήγει στον Γκομές. Ο μπακ (που σήμερα αγωνίστηκε ως εξτρέμ) πλάσαρε, αλλά ο Κυριακίδης είχε προλάβει να γυρίσει στην εστία του και απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο β’ μέρος η Κέρκυρα φαινόταν να δίνει μέτρα στον Παναιτωλικό, προφανώς περιμένοντας κάποια αγωνιστική αντίδραση, ωστόσο η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν κατώτερη από οποιαδήποτε άλλη παρουσία της τη φετινή σεζόν.

Έτσι, μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι «Φαίακες» ξαναβγήκαν μπροστά και πίεσαν για το γκολ, χτυπώντας από τα άκρα, κυρίως από τα αριστερά με τον Επστάιν, που έχασε ακόμα μία ευκαιρία στο 65’, όταν έφερε την μπάλα μπροστά του με το κεφάλι, αλλά το πλασέ του ήταν κακό.

Αυτή ήταν η τελευταία ενέργεια του Γερμανού στο ματς, αφού ο Αλέκος Βοσνιάδης πέρασε τον Φάμπιο Νούνες, που παρά το γεγονός ότι είναι μακράν ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας, έμεινε εκτός βασικών επιλογών. Την απάντησή του την έδωσε ο Πορτογάλος στο 79’…

Από το ελεύθερο του Γιαννακόπουλου, ο Μόρας βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, ωστόσο άθελά του την έστρωσε για τον μεσοεπιθετικό της Κέρκυρας, που από πολύ δύσκολη γωνία την έστειλε στα δίχτυα του Κυριακίδη, γράφοντας το 1-0 και ταυτόχρονα τον επίλογο του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκομές, Σιόντης, Γρομητσάρης, Ντιόγκο, Αρτυματάς, Σπίνουλας, Ζορμπάς (72' Μπαλάφας), Ιωάννου, Επστάιν (66' Νούνες), Παμλίδης (88' Μπάουμαν)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παρράς (49' Ρότσα), Μαρινάκης (74' Μύγας), Μόρας, Μιχάι, Μπράβο, Μάζουρεκ, Ρόσα, Πάουλο, Μοράρ, Ντίας (59' Κλέσιο)

Το Live της αναμέτρησης από το sportfm.gr:



inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x