Europa League

Μαγεία Σαχτάρ και ετοιμάζεται για Ιντερ

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Σαχτάρ διέσυρε 4-1 τη Βασιλεία στο Γκελζερκίχζεν και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa league, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ.

Μια «καταιγιστική» Σαχτάρ Ντονέτσκ σάρωσε 4-1 την ανήμπορη Βασιλεία στην ουδέτερη κι άδεια «Αουφ Σάλκε Αρίνα» στον τρίτο προημιτελικό του Europa League και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι Ουκρανοί κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα των Τζούνιορ Μοράες και Τάισον και στο δεύτερο σε χαλαρούς ρυθμούς έφτασαν σε άλλα δύο γκολ με τους Πάτρικ και Ντοντό.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σαχτάρ, που προηγήθηκε μόλις στο 2΄στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Εκεί, ο Μάρλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και αφύλακτος ο Τζούνιορ Μοράες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Βασιλεία προσπάθησε να βγει μπροστά και δημιούργησε μια κλασική ευκαιρία με τον Καμπράλ στο 4’. Όμως, οι Ελβετοί έμεναν συνεχώς εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις και τις πλαγιοκοπήσεις των πρωταθλητών Ουκρανίας που έμπαιναν ότι ώρα ήθελαν στην περιοχή του Νίκολιτς.

Η επιθετική τριάδα των Τζούνιορ Μοράες, Μάρλον και Τάισον δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα και στο 22’ ο τελευταίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φράι και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Με το ματς να συνεχίζεται στο ίδιο μοτίβο και τον Πιατόφ να μην κινδυνεύει, το τρομερό σουτ του Μάρκος Αντόνιο στο 40’ τράνταξε το αριστερό δοκάρι των Ελβετών.

Η Σαχτάρ ήταν αναμενόμενο να κάτσει πίσω και να δώσει χώρο στη Βασιλεία στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η ελβετική ομάδα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς οι παίκτες της να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν τον Πιατόφ, παρά τις προσπάθειες του Στόκερ, κερδίζοντας κάποια κόρνερ. Οι πρωταθλητές Ουκρανίας έβγαιναν σε ξαφνικές αντεπιθέσεις και απειλούσαν με τους Μάρλος και Τζούνιορ Μοράες. Έτσι, φτάσαμε στο 66’ και στη μεγάλη ευκαιρία του Καμπράλ, που πλάσαρε μόλις άουτ τον εξελθόντα Πιατόφ.

Εκεί φάνηκε πως οι παίκτες της Βασιλείας «έσβησαν» και οι μαζεμένες αλλαγές του Λούις Κάστρο έφεραν το 3-0 για του Ουκρανούς. Ο Τάισον μπήκε ταχύτατα στην περιοχή της Βασιλείας και εκεί ανατράπηκε από τον Μαρσάντ. Το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Πάτρικ στο 74’ και έδωσε οριστικά την πρόκριση στη Σαχτάρ. Εκεί, οι Ουκρανοί «κατέβασαν ταχύτητα» ξανά και οι Ελβετοί ξαναπήραν την πρωτοβουλία χωρίς κάποια ουσιαστική φάση μπροστά στον Πιατόφ, πλην της κεφαλιάς του Βίντμερ στο 86’. Όμως, μια ξαφνική αντεπίθεση της Σαχτάρ στο 88’ έφερε τον Ντοντό να πλασάρει από δεξιά και να κάνει το 4-0. Η Βασιλεία κατάφερε να μειώσει στο 92’ με το πλασέ του Φαν Φονσφίνκελ σε σχεδόν κενή εστία μετά από ωραίο συνδυασμό των Ελβετών. Ο Αντέμι έχασε την τελευταία ευκαιρία στο ματς στο 94’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x