Γενικά

«Μακάμπι με τη σφραγίδα του Βλάνταν Ίβιτς»

Πορεία πρωταθλητισμού διαγράφει ο Βλάνταν Ίβιτς στο Ισραήλ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία είναι μία από τις ελάχιστες αήττητες ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Βλάνταν Ίβιτς ανέλαβε την τεχνική καθοδήγηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ το περασμένο καλοκαίρι με στόχο να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή μετά από τέσσερα χρόνια.

Η πορεία που διαγράφει η ομάδα στο πρωτάθλημα είναι άκρως επιτυχημένη, καθώς μετά από είκοσι παιχνίδια, μετρά 16 νίκες και 4 ισοπαλίες. Απομένουν έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου και η αήττητη Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει δημιουργήσει μια διαφορά 21 βαθμών από την συμπολίτισσα της, Μπνέι Γεχούντα, που ακολουθεί στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ έχει υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον σύλλογο και σύμφωνα με τον Τύπο στο Ισραήλ, η επιθυμία της διοίκησης είναι να διατηρήσει τον Βλάνταν Ίβιτς για αρκετά χρόνια στο τιμόνι της Μακάμπι.

«Όλοι στο κλαμπ είναι άκρως ικανοποιημένοι από το έργο του προπονητή. Σίγουρα παίζουν ρόλο τα θετικά αποτελέσματα, αλλά παίζει ρόλο και ο τρόπος που δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές ο Βλάνταν Ίβιτς», δήλωσε στο sport-fm.gr ο Ισραηλινός δημοσιογράφος, Γιάνιβ Τούτσμαν.

Η πρωτοπόρος, Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της, ωστόσο έχει τον τρόπο να παίρνει τα αποτελέσματα. «Δεν είναι ένα σύνολο που θα στηριχτεί στο ταλέντο του για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια ομάδα, που έχει χτιστεί από τον προπονητή της. Μπορεί να μην έχει στο δυναμικό της πολλές προσωπικότητες, θεωρώ όμως, ότι ο Βλάνταν Ίβιτς έχει βάλει τη σφραγίδα του στη Μακάμπι», ανέφερε ο Γιάνιβ Τούτσμαν.

Την ίδια στιγμή, ο Ισραηλινός δημοσιογράφος δίνει εξήγηση για τη διαφορά που έχει αποσπάσει η Μακάμπι από τους διώκτες της. «Πράγματι η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη σε σχέση με τους υπόλοιπους συλλόγους. Κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στην ενδεκάδα. Ο Βλάνταν Ίβιτς δημιουργεί μια νέα ομάδα από το καλοκαίρι, δεν τον νοιάζουν τα ονόματα, κοιτάζει το σύνολο και το καλό της ομάδας. Στο παρελθόν έχουν περάσει προπονητές με καλό όνομα, όπως ο Πάουλο Σόουζα, ο Όσκαρ Γκαρθία, ο Ζόρντι Κρόιφ και ο Σότα Αρβελάτζε, αλλά κανείς δεν κατάφερε να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x