Stoiximan Super League

Μανιάτης: «Επέστρεψα για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό»

Τις δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει στην αρχή της σεζόν ο Ολυμπιακός αναγνώρισε ο Μανιάτης, ο οποίος δήλωσε πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να πετύχουν τους στόχους τους οι Πειραιώτες.

Αισιόδοξος πως η φετινή σεζόν θα έχει καλό τέλος για τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος αναγνώρισε πως η αρχή θα είναι αρκετά δύσκολη για εκείνον και τους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα, ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας αναφέρθηκε στον δανεισμό του στην Σταντάρ, το φανταστικό γκολ που πέτυχε με την Εθνική στην Αυστραλία και για τη δική του κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος στους εκπροσώπους του Τύπου στο Λάνγκενφελντ

Για το πώς νοιώθει μετά τον δανεισμό και την επιστροφή του: «Το πώς νιώθω το έχω δείξει όταν πήγα στο Βέλγιο και που γύρισα στην Εθνική. Και τώρα που γύρισα στον Ολυμπιακό. Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες προετοιμασία με τα παιδιά. Ξεκίνησα καλά και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό όποτε μου ζητηθεί. Νομίζω ότι θα έχουμε μία καλή χρονιά. Να χτίσουμε την ομάδα όπως πρέπει γιατί έχουμε μία δύσκολη αρχή. Οπότε θα πρέπει γρήγορα να προετοιμαστούμε, γιατί έρχονται δύσκολα ματς και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για την πίεση των προκριματικών: «Το πρώτο που έχουμε στο μυαλό μας είναι αυτό. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας. Τα παιχνίδια στο Βέλγιο θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε την ομάδα που θα παίξει στα προκριματικά. Ολοι οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ προετοιμαζόμαστε για αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να προκριθούμε».

Για τις διαφορές του Βίκτορ του 2013 και του Βίκτορ του 2016: «Σίγουρα τότε με τον Μίτσελ, ο Βίκτορ είχε πολύ μεγάλο ρόλο στην προπόνηση. Οπότε τον ξέρουμε. Σίγουρα ως πρώτος προπονητής είναι διαφορετικό. Είναι άλλο να είσαι βοηθός και άλλο ως πρώτος προπονητής. Τις πρώτες μέρες προσπαθεί να δείξει το δικό του στυλ παιχνιδιού. Είναι πολύ νωρίς βέβαια. Στο Βέλγιο θα ξεκαθαρίζει σιγά-σιγά το πώς θα παίζουμε. Θα είναι δύσκολα τα παιχνίδια στο Βέλγιο. Ελπίζω να προσαρμοστούμε γρήγορα, να βάλουμε στο παιχνίδι αυτά που θέλει ο προπονητής και όλοι οι παίκτες να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στην προπόνηση και να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια».

Για τις διαφορές της Σταντάρ με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι ένα τοπ κλαμπ στην Ευρώπη. Το αναγνώριζαν όλοι και το έλεγαν και στο Βέλγιο που βρέθηκα τον τελευταίο καιρό. Βέβαια δυστυχώς το βελγικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το ελληνικό. Είναι πολύ πιο γρήγορο, με καλούς ποδοσφαιριστές. Και αυτό φαίνεται κάθε χειμώνα και καλοκαίρι με τόσες μεταγραφές που γίνονται και φεύγουν παίκτες από το Βέλγιο, πηγαίνοντας σε καλύτερα πρωταθλήματα. Βέβαια εμείς στον Ολυμπιακό είμαστε μεγάλη ομάδα και το δείχνουμε κάθε χρόνο στο Champions League. Αυτό πρέπει να κάνουμε και φέτος. Αυτό μας αρμόζει και αυτό θα πρέπει να κάνουμε».

Για το γκολ στην Αυστραλία από το κέντρο: «Ήταν ό,τι καλύτερο στη ζωή μου αυτό το γκολ που πέτυχα. Το χάρηκα πολύ. Υπάρχουν στιγμές που το χαζεύω και το κοιτάζω. Θα μείνει στην ιστορία. Το είδε όλος ο πλανήτης. Ελπίζω να είναι και η αρχή για την Εθνική μας, να ξεκινήσουμε κάτι καλό, γιατί είχαμε καιρό να κερδίσουμε».

Για το αν θα είναι και δική του αρχή εκείνο το γκολ στην Αυστραλία: «Η ψυχολογία μου άλλαξε από το Βέλγιο, όταν πήρα το Κύπελλο, όταν έβαλα γκολ, όταν πήγα καλά με τη Σταντάρ Λιέγης. Τώρα όμως είμαι εδώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα βοηθήσω τα νεαρά παιδιά και θα πρέπει να βοηθήσω την ομάδα να περάσει στους ομίλους. Είμαστε λίγο πιεσμένοι και είναι λογικό. Όσο είμαι εδώ, δεν έχουμε ξαναπεράσει αυτή τη διαδικασία. Το πρώτο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να περάσουμε στους ομίλους του Champions League».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x