Ελλάδα

Μανθάτης στον ΣΠΟΡ FM: «Όλοι μας οι κόποι κρίνονται στο επόμενο παιχνίδι με την Κροατία»

Για την πολύ καλή πορεία της Εθνικής Ελπίδων στα προκριματικά του Euro 2019 και το κρίσιμο επόμενο παιχνίδι με την Κροατία, μίλησε ο διεθνής Γιώργος Μανθάτης, στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Αήττητη είναι στον όμιλό της για τα προκριματικά του Euro 2019 η Εθνική Ελπίδων που πέρασε με νίκη 2-1 από την δύσκολη έδρα της Τσεχίας.

Ο διεθνής παίκτης, Γιώργος Μανθάτης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οικογενειακό κλίμα μέσα στην ομάδα, αλλά και το κρίσιμο παιχνίδι που έρχεται κόντρα στην Κροατία.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του εξτρέμ του Πανιωνίου, Γιώργου Μανθάτη στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ»:

Για τη νίκη κόντρα στην Τσεχία: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση και από το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες. Περάσαμε μέσα από μια δύσκολη έδρα. Ήταν κομβικό παιχνίδι. Μας έδωσε ψυχολογία για το επόμενο ματς με την Κροατία, που στην ουσία είναι ο τελικός».

Για το οικογενειακό κλίμα στην Εθνική Ελπίδων: «Αυτή η Εθνική είμαστε πολλά χρόνια μαζί, είμαστε μια οικογένεια, το έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας αυτό. Ποτέ δεν φοβόμαστε να παίξουμε μπάλα. Πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας. Έχουμε πολύ καλό ρόστερ με πολλή ποιότητα και πάμε πάντα με την ψυχολογία του νικητή. Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα. Όταν έρχονται οι κλήσεις είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα βρεθούμε όλοι μαζί. Στόχος είναι να φτάσουμε στην τελική φάση στην Ιταλία, πάνω από όλα γιατί το αξίζουμε».

Για το ότι δεν παίζουν κάποιοι παίκτες στις ομάδες τους: «Το παιχνίδι με την Τσεχία το χαρακτήρισα κομβικό για ακόμα ένα λόγο: γιατί προερχόμαστε όλοι από προετοιμασίες με τις ομάδες μας. Άλλοι ήταν εκτός. Λίγοι είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστικό ρυθμό και έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Αν βάλουμε κάτω την περσινή ενδεκάδα, οι περισσότεροι παίκτες ήμασταν βασικοί και παίζαμε. Τώρα ερχόμασταν από προετοιμασία και είχαμε να βρεθούμε από το παιχνίδι με την Τσεχία στην Ξάνθη, από το Μάρτιο. Ήταν λίγο δύσκολο, αλλά τα καταφέραμε και τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με την Κροατία στις 12 Οκτωβρίου. Όλος ο κόπος, όλος ο ιδρώτας, όλες οι προσπάθειες είναι σε αυτό το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι είναι στο χέρι μας. Εξαρτάται από εμάς».

Για το πώς θα αντιμετωπίσουν το παιχνίδι με την Κροατία: «Δεν πρέπει ποτέ να σκεφτούμε ότι πάμε για το Χ και να μείνουμε πίσω. Ποτέ δεν παίξαμε έτσι ως τώρα. Γι' αυτό έχουμε αποτελεσματικότητα στο γκολ. Έχουμε βάλει 24 γκολ και έχουμε δεχτεί τρία. Ποτέ δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο. Δεν πρέπει να το κάνουμε τώρα. Αλλά ο προπονητής θα μας προετοιμάσει κατάλληλα και θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα από την Κροατία. Ατομικά έχουμε πολλή ποιότητα. Αυτό που μας διακρίνει από τις άλλες ομάδες είναι ότι είμαστε οικογένεια κι αυτό είναι που μας έχει φτάσει ως εδώ».

Για τον Πανιώνιο: «Με τον ΠΑΣ είχα ένα διετή δανεισμό που ο Ολυμπιακός μπορούσε να σπάσει. Γύρισα, έκανα προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Βρέθηκα εκτός πλάνου του προπονητή, που αυτό μπορεί να συμβεί, δεν έγινε κάτι. Τα έβαλα κάτω και νομίζω ότι ο Πανιώνιος ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι ομάδα με φιλοδοξία, στόχους και με καλούς ποδοσφαιριστές. Είναι ένας υγιής σύλλογος. Είναι ένα καλό βήμα. Δεν το βλέπω σαν πισωγύρισμα. Εκεί μπορώ να εξελιχθώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x