Europa League

Μαρσέιγ τριών αστέρων

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League πήρε η Μαρσέιγ, που επικράτησε με σκορ 3-1 της Μπιλμπάο στο «Βελοντρόμ», ενώ μπορούσε και πιο υψηλό σκορ.

Με παρακαταθήκη το 3-1, αλλά και την εξαιρετική της εμφάνιση που έκανε… φύλλο και φτερό τη Μπιλμπάο θα ταξιδέψει η Μαρσέιγ την επόμενη εβδομάδα στην χώρα των βάσκων για την ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa Laegue. Οι γάλλοι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» από σήμερα την πρόκριση, αν ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Το ματς, άρχισε με τον απόλυτο αιφνιδιασμό από πλευράς Μαρσέιγ, που προηγήθηκε στο 1ο λεπτό με τον Κάμπος. Έπειτα από εκλειπτική κάθετη μπαλιά του Παγέ που προήλθε από γρήγορη ανάπτυξη από δεξιά. Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και η κατοχή της μπάλας που είχαν καρποφόρησε στο 14’. Ο Παγέτ αυτή τη φορά χρίστηκε σκόρερ, έπειτα από τραγικό διώξιμο της άμυνας της Μπιλμπάο, αφού πρώτα στόπαρε τη μπάλα με το στήθος και σούταρε ευθύβολα.

Η Μπιλμπάο προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε κάποια πρωτοβουλία αλλά δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό, μέχρι τη φάση του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Όταν κέρδισε πέναλτι, το οποίο κακώς καταλογίστηκε, καθώς το χέρι του αμυντικού ήταν κολλημένο στο σώμα. Ο Αντούριθ ευστόχησε για το 2-1, βάζοντας ξανά στο παιχνίδι τους Βάσκους.

Παρόλα αυτά, το γκολ αυτό δεν πτόησε την Μαρσέιγ, που εξακολούθησε να παίζει όμορφο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Η υπεροχή της καρποφόρησε για τρίτη φορά στο 58ο λεπτό με τον Κάμπος, έπειτα από ωραίο συνδυασμό από δεξιά. Οι γηπεδούχοι έχασαν μετά από δύο-τρία λεπτά και άλλη ευκαιρία με κεφαλιά του Κάμπος για το 4-1, συνέχισαν να πιέζουν, πέτυχαν στις καθυστερήσεις ένα ακόμα γκολ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Δείτε τα γκολ του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x