Γενικά

Μαρτίνο: «Η σεζόν που ήμουν προπονητής στην Μπαρτσελόνα ήταν η χειρότερη της καριέρας μου»

Ο Αργεντινός τεχνικός, νυν ομοσπονδιακός προπονητής του Μεξικού, μίλησε για το πέρασμά του από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

Ως την χειρότερη της καριέρας του, χαρακτήρισε τη σεζόν που έκατσε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, ο νυν τεχνικός της εθνικής ομάδας του Μεξικού, Τζεράρντο Μαρτίνο.

«Από την πλευρά των αποτελεσμάτων δεν ήταν μια κακή χρονιά. Κερδίσαμε έναν τίτλο (το Super Cup) και παίξαμε έναν τελικό, αλλά στην Μπαρτσελόνα αυτό που έχει σημασία είναι πόσους τίτλους κερδίζεις. Ωστόσο, λέω ότι ήταν η χειρότερη χρονιά μου γιατί η συμβολή μου ως προπονητή ξεκίνησε και τελείωσε με τη διαχείριση της ομάδας», δήλωσε.

Ο Αργεντινός ανέφερε ότι η Μπαρτσελόνα έχει έναν ριζωμένο τρόπο παιχνιδιού που προσπάθησε να βελτιώσει με την ταχύτητα των Μέσι, Αλέξις Σάντσες, Πέδρο και Νεϊμάρ.

«Υπήρχαν θέματα που η πορεία μου εκεί είχε σύντομη διάρκεια και για μένα το ‘clasico’ με τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το κλειδί, το οποίο κερδίσαμε με 2-1 στην έδρα μας. Το δεύτερο γκολ μπήκε με τρέξιμο στον κενό χώρο. Αλλά κατάλαβα ότι αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στην ομάδα, ήταν να μην της αρνηθούμε τη δυνατότητα να τρέξει», πρόσθεσε.

Τον πείραξε την επόμενη μέρα υπήρχαν περισσότερες συζητήσεις για τον τρόπο παιχνιδιού παρά για τη νίκη.

«Η ταχύτητα θα έκανε την Μπαρτσελόνα πιο ολοκληρωμένη. Αυτό πραγματοποιήθηκε τον επόμενο χρόνο, με τον Λουίς Ενρίκε», δήλωσε ο Αργεντινός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x