Ιταλία

Μαθηματικό μοντέλο προέβλεψε ότι ο Κριστιάνο δεν θα φτάσει τα νούμερα που είχε στη Ρεάλ

Η εταιρεία τεχνολογιών «Olocip» παρουσίασε μαθηματικά μοντέλα που θα μπορούν να προβλέπουν το μέλλον στο ποδόσφαιρο, αναλύοντας πολλαπλές μεταβλητές.

Απίθανο είναι να φτάσει τα νούμερα που πέτυχε στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία τεχνολογιών «Olocip» και παρουσίασε στην Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και Τρίτη στη Μαδρίτη.

Αυτό εξήγησε ο Υπέυθυνος Επικοινωνίας της «Olocip», Μάριο Γαρίδο που τόνισε ότι οι τεχνολογικές υπηρεσίες είναι ικανές να προβλέψουν τι θα συμβεί στο μέλλον, ώστε να είναι εφικτή η παρέμβαση για αλλαγές. Πρόκειται για τη δυναμική είσοδο της τεχνητής νοημοσύνης στο ποδόσφαιρο.

Ένα από τα εργαλεία αυτής της τεχνητής νοημοσύνης ονομάζεται ΤCT-Scout και λαμβάνει υπόψη τρεις μεταβλητές: την άμυνα, την επίθεση και τη δημιουργία παιχνιδιού. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο εργαλείο, τα στατιστικά του Κριστιάνο θα πάρουν την κατιούσα στη Γιουβέντους, αλλά η απόδοση της ομάδας θα βελτιωθεί.

Για παράδειγμα ενώ στη «Βασίλισσα» ο Κριστιάνο είχε σχεδόν ένα γκολ ανά ματς, φέτος δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το 0.8 ανά παιχνίδι.

Αυτό το μαθηματικό μοντέλο μαζεύει στοιχεία για περισσότερες από πέντε σεζόν από τις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες, την Ασία και τις Η.Π.Α., έχοντας καταγράψει στοιχεία για χιλιάδες παίκτες τα τελευταία χρόνια.

Η σχέση του παίκτη με το περιβάλλον του

Η καινοτομία της εταιρείας είναι πως τοποθετεί έναν παίκτη σε μία υποτιθέμενη μελλοντική ομάδα του και προβλέπει πως θα τα πάει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα. Το μοντέλο χρησιμοποιεί παραπάνω από μία μεταβλητές για να βγάλει αυτές τις προβλέψεις.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τις ομάδες να ψάχνουν τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές.

«Το μοντέλο λέει ότι ο Σέρχιο Κανάλες θα ήταν ιδανική εναλλακτική του Μόντριτς για την Ίντερ, λόγω της εξαιρετικής επίπτωσης που θα είχε στα μελλοντικά στατιστικά της ιταλικής ομάδας», είπε ο Γαρίδο.

Η εταιρεία προσφέρει και το TCT-Coach που μπορεί να αναλύει δεδομένα και να βοηθά τους προπονητές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Επιπλέον, το TCT-Doc είναι ένα ακόμα εργαλείο, που προβλέπει πιθανούς μελλοντικούς τραυματισμούς παικτών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x