Γαλλία

Ματσάρα… Champions League στη Γαλλία

Το πιο ενδιαφέρον ματς της σεζόν διεξάγεται αυτήν την αγωνιστική στο Championnat, καθώς το Λιόν-Μονακό έχει… έπαθλο εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League. Ευρωπαϊκό και το Νις-Σεντ Ετιέν.

Αγωνιστική με τεράστιο ενδιαφέρον είναι η 37η στο Championnat καθώς θα κριθούν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αυτό που δεσπόζει είναι το Λιόν-Μονακό, που έχει φόντο το σεντόνι του Champions League.

Οι δύο ομάδες πορεύονται χέρι-χέρι εδώ και κάποιες αγωνιστικές (και ύστερα από μια μικρή… παύση), καθώς έχουν από 62 βαθμούς. Σε περίπτωση που νικήσει κάποιος από τους δύο μονομάχους, θα κάνει βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης που οδηγεί κατευθείαν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αν έρθει ισοπαλία θα διατηρήσουν οι «λιονέ» το μικρό προβάδισμα που έχουν, διότι υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων που είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Δεν υπάρχει κάποια σοβαρή απουσία από την πλευρά των γηπεδούχων, ενώ ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει και πάλι στους Κοεντράο, Τουλαλάν, Τουρέ, ενώ είναι τιμωρημένος ο Φαμπίνιο.

Κρίσιμο παιχνίδι και το Νις-Σεντ Ετιέν, με τους φιλοξενούμενους να είναι στην τέταρτη θέση που οδηγεί στους ομίλους του Europa League και τους γηπεδούχους να είναι στο -1 και σκοπεύουν να τους κλέψουν τη χαρά.

Από το χέρι της πρωταθλήτριας και βαθμολογικά αδιάφορης, Παρί Σεν Ζερμέν, εξαρτάται το μέλλον της Γκαζελέκ Αζαξιό, καθώς παίζει στην έδρα της και σε περίπτωση που τη νικήσει θα αυξηθούν θα τη σπρώξει προς την Ligue 2, καθώς οι γηπεδούχοι είναι στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη. Παράλληλα, η Τουλούζ που έχει τρεις πόντους λιγότερους και με τα τωρινά δεδομένα πέφτει, αντιμετωπίζει την ήδη υποβιβασμένη, Τρουά.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο (07/05, 22:00)
Μπορντό-Λοριάν
Ναντ-Καέν
Γκαζελέκ Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν
Λιλ-Γκινγκάμπ
Μονπελιέ-Ρεν
Νις-Σεντ Ετιέν
Μαρσέιγ-Ρεμς
Λιόν-Μονακό
Μπαστιά-Ανζέ
Τουλούζ-Τρουά

Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής

Σάββατο (14/05, 22:00)
Ανζέ-Τουλούζ
Μονακό-Μονπελιέ
Σεντ Ετιέν-Λιλ
Γκινγκάμπ-Νις
Τρουά-Ολιμπίκ-Μαρσέιγ
Λοριάν-Γκαζελέκ-Αζαξιό
Παρί Σεν Ζερμέν-Ναντ
Καέν-Μπορντό
Ρεμς-Λιόν
Ρεν-Μπαστιά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x