Stoiximan Super League

Ματζουράκης στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν δεχόμαστε ότι Απόλλων και Λαμία είναι πάνω από την Κέρκυρα»!

«Όταν περάσαμε τη ζώνη του υποβιβασμού, είχαμε κάποιες, πολύ άσχημες διαιτησίες», σχολίασε ο τεχνικός των Φαιάκων. «Ξεχνάς τα προβλήματα όταν βάζεις 5 γκολ», είπε για τον Ολυμπιακό.

Σαφείς αιχμές για τη διαιτησία, όταν η ομάδα του πέρασε τη ζώνη του υποβιβασμού, άφησε ο τεχνικός της Κέρκυρας, Γιάννης Ματζουράκης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM και στον Γιώργο Χελάκη, με αφορμή τη χθεσινή (16/4) αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο 68χρονος τεχνικός, μάλιστα, τόνισε πως είναι άδικο, με βάση την αγωνιστική εικόνα των ομάδων, οι Φαίακες να βρίσκονται κάτω από Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Κέρκυρα θα κάνει τη μέγιστη προσπάθεια, ως το τέλος, προκειμένου να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

«Δεν ξέρουμε αν θα σωθούμε. Αυτό που ξέρουμε είναι πως θα αγωνιστούμε στη συνέχεια, όπως αγωνιστήκαμε και απέναντι στον Ολυμπιακό, κάνοντας τη μέγιστη προσπάθεια. Αυτό κάνουμε από τη μέρα που ανέλαβα. Ορισμένα πράγματα, ωστόσο, δεν τα προλαβαίνουμε», δήλωσε, αρχικά, ο κ. Ματζουράκης και εξήγησε για την τελευταία του ατάκα: «Υπάρχουν μάχες που τις δίνεις και αδικείσαι κιόλας. Σε αυτή την πορεία των 8-9 αγώνων, όπου κάθομαι εγώ στον πάγκο της ομάδας, είχαμε κάποιες πολύ άσχημες διαιτησίες, όταν περάσαμε τη ζώνη του υποβιβασμού.

Για παράδειγμα, ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια ήταν στο Αγρίνιο, με τον Παναιτωλικό. Ο Παναιτωλικός ξέρουμε ότι δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα. Από πού ήρθε, λοιπόν, αυτή η διαιτησία; Γκολ οφσάιντ, πέναλτι δεν δίνει, σταματάει φάση ως οφσάιντ… Και την επόμενη αγωνιστική χειρουργήθηκε ο Παναιτωλικός!

Αυτή η ομάδα παλεύει. Υπάρχουν ομάδες που δεν κέρδισαν τέσσερις μήνες και έχουν κάνεις τρεις νίκες τον τελευταίο μήνα…
»

Για την καλή εμφάνιση της Κέρκυρας -παρά τα 5 γκολ που δέχθηκε- στο Φάληρο, σχολίασε: «Δύσκολα θα βρεις ομάδα, ελληνική, αυτή την περίοδο, να πρεσάρει έτσι και να ''βάζει'' δύσκολα στον Ολυμπιακό. Δεν είναι εύκολο πράγμα 11 τελικές. Αυτοί, σε 15 φάσεις, όμως, είχαν ουσία… Είχαμε και ακυρωθέν γκολ, κανονικό.

Πάντως, δεν βάλαμε μυαλό. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, δεν μπορείς να το παίζεις με αφέλεια. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, έχουμε την μπάλα και ο τερματοφύλακας προσπαθεί να παίξει αντεπίθεση… Αν πηγαίναμε με το 1-1 στα αποδυτήρια, θα ήταν άλλο παιχνίδι μετά.

Τρώμε γκολ στην Ξάνθη στα τελευταία δευτερόλεπτα, το ίδιο και με τον Παναιτωλικό. Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά τα λάθη. Πάντως, ξαναλέω, ομάδα να τρέξει και να πιέσει 45 λεπτά, τώρα, δύσκολα θα βρεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όχι επειδή, απλά, έχουμε ανάσες, αλλά σαν φιλοσοφία. Η Κέρκυρα δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό
».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: «Εύκολο να παρασυρθείς μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Αλλά δεν είναι λίγα 5 γκολ, για να αλλάξεις την εικόνα σου. Ξεχνάς τα προβλήματά σου»

Τέλος, για το αν η Κέρκυρα βρίσκεται δίκαια κάτω από Απόλλωνα και Λαμία, που «μάχονται», επίσης, για την αποφυγή του υποβιβασμού, σημείωσε: «Με την πορεία που βλέπω εγώ, στα 8-9 παιχνίδια που βρίσκομαι στην Κέρκυρα, όχι. Πάμε, παίζουμε με 10 παίκτες στη Λάρισα και δεν χάνουμε. Πάμε στην Ξάνθη, δεν χάνουμε. Κάνουμε εξαιρετικό παιχνίδι στον Παναιτωλικό και κερδίζουμε Απόλλωνα και Πλατανιά. Ε, δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό. Ωστόσο, η ομάδα είναι ενεργοποιημένη και θα προσπαθήσει ως το τελευταίο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x