Γ' Εθνική

Μαύρη χρονιά

Το τραγικό 2013 του υποβιβασμού και της πτώχευσης ολοκληρώθηκε με ταιριαστό τρόπο για την ΑΕΚ: ήττα με 2-0 από τον Αγροτικό Αστέρα στην παράταση και αποκλεισμό στους «8» του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής.

Η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της ΑΕΚ ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που θα ταίριαζε. Η κάκιστη και φλύαρη «Ένωση» ηττήθηκε από τον Αγροτικό Αστέρα με 2-0 στο Καυτανζόγλειο και τέθηκε εκτός Κυπέλλου Γ’ Εθνικής από τα προημιτελικά του θεσμού. Κρυστάλλης στο 106’ και Λαζαρίδης στο 109’ πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του Ευόσμου. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης θύμισε λίγο… ΑΕΚ η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα. Η ήττα είναι πολύ πιθανό να φέρει εξελίξεις στην ομάδα πριν έρθει το 2014.

Το ματς

Ασορτί με το «μαύρο» για την ιστορία της 2013 ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Φλύαρη υπεροχή με πολλά λάθη και δύο… υποψίες ευκαιρίες με τον Μπρέσεβιτς είχε η «Ένωση» στο πρώτο 45λεπτο, καθώς ούτε τα συνθήματα των 3.000 πιστών φίλων της, ούτε και οι φωνές του Δέλλα φάνηκε να αφυπνίζουν τους «κιτρινόμαυρους». Και το 0-0 του πρώτου μέρους μάλλον πρέπει να τους ικανοποίησε, αφού στο ίδιο διάστημα οι «θρασείς» γηπεδούχοι με όπλο την πίεση ψηλά έφτασαν σε τρεις περιπτώσεις κοντά στο γκολ, αλλά από μία φορά οι Καραγκιολίδης και Τσιρίλο και άλλη μία η άστοχη κεφαλιά του Γεωργιάδη τούς στέρησαν το γκολ.

Περνώντας τον Αργυρίου στη θέση του Γεωργέα και προωθώντας τον τελευταίο στο κέντρο, τον Ανάκογλου πίσω από τον σέντερ φορ και τον Ντακόλ στον… πάγκο ο Δέλλας προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ. Μάταια όμως, αφού η ομάδα του διατήρησε την κακή εικόνα παραμένοντας ακίνδυνη για τον αντίπαλο. Κάποιες ημιτελείς προσπάθειες του Πλατέλλα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η «Ένωση», που στο 88’ σώθηκε από τον Καραγκιολίδη σε σουτ του Λαζαρίδη. Το 0-0 παρέμεινε μέχρι το 93’ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Με περισσότερες δυνάμεις από τους παίκτες του Αγροτικού Αστέρα, αυτοί της ΑΕΚ αύξησαν την πίεση στην αντίπαλη εστία κι έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ με κεφαλιές του Μπρέσεβιτς και μία με σέντρα-σουτ του Πλατέλλα. Ό,τι δεν κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι», το πέτυχαν δις σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι γηπεδούχοι. Ο Λαζαρίδης στο 106’ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κρυστάλλη και στο 109’ εξέθεσε όλη την άμυνα της «Ένωσης» φτάνοντας στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν άτακτα στην επίθεση για να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αλλά δεν κατάφεραν ούτε καν να μειώσουν και σκόρπισαν την απογοήτευση στον κόσμο τους.

Αγροτικός Αστέρας (Διλμπέρης): Ταταρίδης, Καραντασιάδης (75’ Κρυστάλλης), Τριανταφυλλίδης, Γεωργιάδης, Γκέρμαν, Σαμουηλίδη, Χατζηλιάδης, Θεοδωρίδης (58’ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης (46’ Κουκουλέκης), Βελλίνης, Λαζαρίδης.

ΑΕΚ (Δέλλας): Καραγκιολίδης, Γεωργέας, Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Ανάκογλου, Γροντής (80’ Τσεβάς), Πλατέλλας, Ντακόλ (46’ Αργυρίου), Μπρέσεβιτς.

Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας (Ξάνθης).

Δείτε εδώ το live του αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x