Champions League

Μάχη για «Γιούβε» και Άγιαξ στο Τορίνο

Το 1-1 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στην αποψινή ρεβάνς, που κρίνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Η Γιουβέντους υποδέχεται τον Άγιαξ (22:00, COSMOTE Sport 1) στη ρεβάνς του 1-1 του Άμστερνταμ. Το σκορ του πρώτου αγώνα θεωρητικά δίνει ένα μικρό προβάδισμα στους «μπιανκονέρι», ωστόσο η εικόνα της αναμέτρησης στην Ολλανδία και το… προηγούμενο του θριάμβου του «Αίαντα» επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη δεν αφήνει περιθώρια για σιγουριά σε κανέναν.

Η «Γιούβε» έχασε με ανατροπή το Σάββατο από την ΣΠΑΛ, αλλά ουδόλως… ασχολήθηκε έχοντας εξασφαλίσει προ πολλού το πρωτάθλημα. Ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μάντζουκιτς, Κιελίνι, Κάσερες και Περίν, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντόουγκλας Κόστα και στο όριο των καρτών βρίσκονται οι Ματουιντί και Μπερναντέσκι.

Ο «Αίαντας» συγκατοικεί στην κορυφή της Eredivisie με την Αϊντχόφεν τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Ο Έρικ Τεν Χαγκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπαντέ και τον τιμωρημένο Ταλιαφίκο, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Ντε Λιχτ, Σένε, Φαν Ντε Μπέικ και Ζίγεκ, καθώς αν κιτρινιστούν θα χάσουν το επόμενο ματς.

Οι δύο ομάδες έχουν μακρά προϊστορία στην Ευρώπη, με τον τελικό του 1996 στη Ρώμη, που βρήκε νικήτρια στα πέναλτι τη «Γηραιά Κυρία» να ξεχωρίζει. Το 1978 είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών, με τη «Γιούβε» επίσης να τα καταφέρνει στα πέναλτι (1-1 και τα δύο ματς). Το 1997 η ιταλική ομάδα είχε αποκλείσει στα ημιτελικά τον Άγιαξ με δύο νίκες, 1-2 και 4-1.

Η Γιουβέντους έχει 12 προκρίσεις και 6 αποκλεισμούς στα προημιτελικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ απέναντι σε ομάδες της Ολλανδίας το «ρεκόρ» της είναι 4-1. Ο Άγιαξ έχει 8 προκρίσεις και 4 αποκλεισμούς στα προημιτελικά, ενώ κόντρα σε Ιταλούς μετρά αντίστοιχα 5 και 7.

Η ομάδα που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (0-1).

Πιθανές συνθέσεις:
Γιουβέντους (Αλέγκρι): Σέζνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Άλεξ Σάντρο, Τσαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναντέσκι, Κεάν, Ρονάλντο.
Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζράουι, Σένε, Φαν Ντε Μπέικ, Ντε Γιονγκ, Ζίγεκ, Τάντιτς, Νέρες.
Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x