Ιταλία

«Μάχη» για το Τσάμπιονς Λιγκ

Το Champions League περνάει από τον «Σαν Πάολο». Νάπολι και Λάτσιο διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για τα… αστέρια, ενώ παραμένει ανοιχτή ακόμη μια θέση για το Europa League.

Πέφτει η αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο στη Serie A, ενώ παραμένουν ανοιχτά δύο μέτωπα. Η τρίτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και η τελευταία θέση για το Europa League. Το πρώτο διεκδικούν Νάπολι και Λάτσιο, οι οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι Ρωμαίοι έχασαν την απευθείας πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την ήττα (2-1) από τη Ρόμα την περασμένη εβδομάδα και έχουν ακόμη μια ευκαιρία, καθώς θα αγωνιστούν εκτός με την Νάπολι. Οι γηπεδούχοι βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τους «λατσιάλι», αλλά τους αρκεί μια νίκη για να τους τουμπάρουν, χωρίς να κυνηγούν κάποιο συγκεκριμένο σκορ, διότι είχαν νικήσει στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου.

Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν πρόσφατα στα ημιτελικά του Κυπέλλου και η Λάτσιο χαμογέλασε τελευταία, αν και στο σπίτι της δεν μπόρεσε να νικήσει (1-1), με το 1-0 στο γήπεδο που θα παίξει την Κυριακή εξασφάλισε συμμετοχή για τον τελικό, στον οποίο ηττήθηκε με 2-1 από τη Γιουβέντους.

Αυτό θα είναι το τελευταίο ματς του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της Νάπολι.

Με την Τζένοα να είναι στην έκτη θέση που υπό άλλες συνθήκες οδηγεί στο Europa League, αλλά τη συγκεκριμένη ομάδα να μην έχει πάρει άδεια για συμμετοχή στην Ευρώπη, μία εκ των Σαμπντόρια και Ίντερ θα συμπληρώσει το παζλ του Europa League με τη Φιορεντίνα να είναι η μόνη σίγουρη.


Το πρόγραμμα της 38ης αγωνιστικής
Σάββατο (30/5)
Ελλάς Βερόνα-Γιουβέντους (19:00)
Αταλάντα-Μίλαν

Κυριακή (31/5)
Κάλιαρι-Ουντινέζε (19:00)
Τορίνο-Τσεζένα (21:45)
Φιορεντίνα-Κιέβο (21:45)
Ίντερ-Έμπολι (21:45)
Σασουόλο-Τζένοα (21:45)
Νάπολι-Λάτσιο (21:45)
Αταλάντα-Μίλαν (21:45)
Ρόμα-Παλέρμο (21:45)
Σαμπντόρια-Πάρμα (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x