Stoiximan Super League

Μάζευε κι ας ειν’ και… ρώγες!

Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι της… παραμονής για τη Λαμία. Μπορεί η ομάδα του Τεννέ να μην έκαμψε την αντίσταση του Λεβαδειακού (1-1), ωστόσο μάζεψε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της σωτηρίας.

Να δει μισοάδειο ή μισογέματο το ποτήρι η Λαμία;

Η ομάδα του Τεννέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Λεβαδειακό, αλλά δεν έχασε κιόλας (1-1), παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Βοιωτοί προηγήθηκαν στο 33' με τον Γιακουμάκη (μετά από τρομερή ασίστ του Γιουσιούφ που τρύπησε την αντίπαλη άμυνα), ενώ επτά λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους χάρη στο σουτ του Τσούκαλου (φέρει ευθύνη και ο Σωτηρίου).

Με αυτή την ισοπαλία, λοιπόν, η Λαμία ανέβηκε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η ομάδα του Ανιγκό πήγε στους 30 και στο -5 από την πεντάδα, δίχως, όμως, να έχει ρεαλιστικές ελπίδες να βρεθεί τόσο ψηλά...

Το ματς

Με σαφή διάθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες και να γίνει «αφεντικό» της αναμέτρησης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Λαμία. Και δεν άργησε να φανεί απειλητική, αφού μόλις στο 6’ ο Σωτηρίου… χρειάστηκε να απογειωθεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στο ωραίο σουτ του Μπούντνικ. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ουσιαστικά έδινε χώρους στους γηπεδούχους, αλλά και αυτοί έμοιαζαν ανήμποροι να προκαλέσουν ουσιαστικά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Τα λεπτά περνούσαν δίχως φάσεις και δίχως συγκινήσεις, με τη Λαμία να έχει μία φλύαρη υπεροχή, χάρη κυρίως στη διάθεση που έβγαζε από τα δεξιά ο Βάντερσον.

Κι ενώ το ματς δεν διεκδικούσε κανένα… όσκαρ ποιότητας κι ενώ δεν γινόταν σχεδόν το παραμικρό, ξαφνικά… πήρε φωτιά! Στο 33’, ο Γιουσούφ έβγαλε «μαγική» ασίστ, τρυπώντας την άμυνα της Λαμίας, ο Γιακουμάκης κινήθηκε ωραία στον κενό χώρο και με υπέροχο τελείωμα έγραψε το 0-1, παγώνοντας το ΔΑΚ! Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν χάρηκαν πολύ το προβάδισμά τους, με τους Φθιώτες να βγάζουν αντίδραση και να ισοφαρίζουν σχετικά άμεσα! Έστω κι αν χρειάστηκαν… ελαφρώς τη βοήθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 40’, λοιπόν, ο Τσούκαλος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή των πρασίνων, έπιασε το σουτ, ο Σωτηρίου δεν έκανε πολύ καλή εκτίμηση της μπάλας και τελικώς διαμορφώθηκε το 1-1 του ημιχρόνου.

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους ήταν… άκρως υποτονική. Ο ρυθμός είχε πέσει και χρειάστηκε μία φάση στο 56’ για να… ξυπνήσουμε. Τότε που ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε στην περιοχή του Λεβαδειακού, έκανε το σουτ, αλλά ο Σωτηρίου… αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του. Οι δύο προπονητές άρχισαν να αλλάζουν πράγματα στις ομάδες τους, αλλά ουσιαστικά… ποδόσφαιρο δεν παιζόταν. Κάποια δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετά λάθη στην τελική προσπάθεια δεν επέτρεπαν να δούμε θέαμα στο ΔΑΚ. Ακόμα και το δοκάρι στο 66’ ήρθε από… σπόντα και όχι από κάποια οργανωμένη φάση. Ο Αναστασόπουλος (που μπήκε ορεξάτος στο ματς) έκανε σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην οριζόντια δοκό του Σωτηρίου…

Το παιχνίδι παιζόταν σταθερά στο μισό του Λεβαδειακού, ο οποίος δεν έδειχνε διάθεση να επιτεθεί και αρκούταν στην ισοπαλία. Η Λαμία το πάλευε, προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια, αλλά αδυνατούσε να βρει τους διαδρόμους απέναντι στην σφιχτή άμυνα των αντιπάλων της. Είναι ενδεικτικό πως οι δύο μεγάλες φάσεις για τους γηπεδούχους στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ήρθαν στο 70’ και στις… καθυστερήσεις. Στην πρώτη, το αδύναμο πλασέ του Καραγιάννη σταμάτησε πάνω στον Τριποτσέρη, ενώ στο 92’ ο Αναστασιάδης σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση! Με αυτό το… γαμώτο ολοκληρώθηκε το ματς, με τη Λαμία να μην παίρνει το τρίποντο για το οποίο… μόχθησε και τον Λεβαδειακό να τσιμπά έναν βαθμό, αυτό δηλαδή για το οποίο «κατέβηκε» στο χορτάρι.



Λαμία: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παπαργυρίου (58’ Αναστασόπουλος), Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (80’ Άστσεριτς), Μπλάζιτς, Ακόστα, Μπούντνικ, Τσούκαλος (69’ Καραγιάννης), Βάντερσον

Στον πάγκο της Λαμίας: Πίτκας, Κουκόλης, Μπουλούλης-Τσαπρούνης, Φράγκος

Λεβαδειακός: Σωτηρίου, Αντιλέχου, Σουμπίνιο (63’ Σαβαντογκό), Φαβάρο (75’ Ζαραδούκας), Μαρκόφσκι, Νιάσε, Γιουσούφ (83’ Νίκας), Γιακουμάκης, Μητρόπουλος, Τσιποτσέρης, Τσαμπούρης

Στον πάγκο του Λεβαδειακού: Επασί, Μπελγκαζουανί, Καθάριος, Καραχάλιος

Διαιτητής: Τζήλος
Βοηθοί: Κουρομπύλια, Γρεβένης
Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x