Champions League

Με… αβάντα από την Μπάρτσα στους «16» η Ντόρτμουντ

Είπε «ευχαριστώ» στο δώρο της Μπαρτσελόνα από το Μιλάνο η Ντόρτμουντ και αφού «καθάρισε» με 2-1 τη Σλάβια Πράγας, πήρε την πρόκριση στους «16», στέλνοντας την Ίντερ στο Europa League.

Χριστουγεννιάτικος... μπουναμάς από την Μπαρτσελόνα στην Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί έκαναν το καθήκον τους, αφού καθάρισαν με 2-1 την αδιάφορη Σλάβια Πράγας και σε συνδυασμό με το διπλό της επίσης αδιάφορης Μπαρτσελόνα επί της Ίντερ στο Μιλάνο, πήρε την πρόκριση στους «16» του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους «νερατζούρι» του Αντίνιο Κόντε.

Έχοντας το μυαλό τους σαφώς από νωρίς στο Ίντερ-Μπαρτσελόνα, οι Βεστφαλοί ήθελαν να «καθαρίσουν» το δικό τους ματς και να περιμένουν «δώρο» των «μπλαουγκράνα». Μόλις στο 10 λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Ρόις που βγήκε στην πλάτη της άμυνας, εκείνος έστρωσε στον Σάντσο που πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι Τσέχοι έφτασαν στην ισοφάριση και δυσκόλεψαν τη ζωή των Γερμανών, όταν μετά από αντεπίθεση η μπάλα έφτασε στον Σούτσεκ ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 1-1.

Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ ήταν ανώτερη, κάτι που απέδειξε στο 60ο λεπτό, όταν ο Σάντσο έβγαλε στον Μπραντ που με δυνατό τελείωμα από την μικρή περιοχή, έβαλε πάλι μπροστά την ομάδα του, που έδειχνε να κρατάει την πρόκριση, όσο παράλληλα έμενε το 1-1 στο «Μεάτσα».

Πάντως, η Σλάβια έχασε αδιανόητη ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει την Ντόρτμουντ στο «καναβάτσο», όταν στο 77’ ο Κούντελα δεν μπόρεσε αν και ήταν πάνω στη γραμμή να σπρώξει απλά με το κεφάλι την μπάλα στην εστία του Μπούρκι.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Βάινγκλ είδε δύο κίτρινες μέσα σε 11 λεπτά, αφήνοντας με παίκτη λιγότερο την ομάδα του, αλλά δεν το πλήρωσαν κρατώντας ως το τέλος τους τρεις βαθμούς και την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα του ομίλου

Ίντερ – Μπαρτσελόνα 1-1
(44’ Λουκάκου – 23’ Πέρες, 87' Φατί)

Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας
(10’ Σάντσο, 60’ Μπραντ – 45’ Σούτσεκ)

Η τελική βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 14
Μπορούσια Ντόρτμουντ 10
Ίντερ 7
Σλάβια Πράγας 2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x