Σκωτία

Με ήρωα τον Φέργκιουσον στον τελικό του Λιγκ Καπ η Αμπερντίν!

Με γκολ στο 79', η Αμπερντίν νίκησε τη «φλύαρη» Ρέιντζερς με 1-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ, στον οποίο θα αντιμετωπίσει την Σέλτικ.

Μεγάλη πρόκριση για την Αμπερντίν, η οποία εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική της ευκαιρία και κέρδισε με 1-0 στον δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ την Ρέιντζερς, που αν και ήταν ανώτερη από τις δύο ομάδες, ήταν κάκιστη όταν πλησίαζε κοντά στην περιοχή της αντιπάλου της και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες του «Χάμπτεν Παρκ», η Ρέιντζερς ήταν η ομάδα που είχε για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της, χωρίς όμως να καταφέρει να ανησυχήσει ουσιαστικά τον τερματοφύλακα της Αμπερντίν, Τζο Λιούις.

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού, με τη Ρέιντζερς να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους ποδοσφαιριστές της όμως να μην παρουσιάζονται συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια και να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα, κόντρα σε μία ακίνδυνη Αμπερντίν που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Τελικά, οι «Gers» πλήρωσαν την «φλύαρη» υπεροχή τους στο 79’, όταν ο Φέργκιουσον πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά από όμορφη σέντρα του ΜακΓκιν, μετατρέποντας σε γκολ την πρώτη καλή ευκαιρία της Αμπερντίν και χαρίζοντας έτσι στην ομάδα του τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του σκωτσέζικου Λιγκ Καπ!

Στη συνέχεια η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γκολ της ισοφάρισης και έτσι η Αμπερντίν θα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει την Σέλτικ, στον μεγάλο τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 2 Δεκεμβρίου!

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x