Γερμανία

Με… παράδοση, «θρίλερ» και Λεβαντόφσκι στον τελικό η Μπάγερν!

Η Μπάγερν προηγήθηκε 2-0, είχε δοκάρι, η Βέρντερ ισοφάρισε, αλλά ένα πέναλτι του Λεβαντόφσκι «υπέγραψε» το 3-2 και την 20η σερί νίκη απέναντί της, μαζί με το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου!

Μετά από ένα φοβερό παιχνίδι στο «Βέζερ στάντιον», η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε τη Βέρντερ Βρέμης με 3-2 και θα αντιμετωπίσει την Λειψία στον μεγάλο τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, στις 25 Μαϊου στο Βερολίνο!

Οι γηπεδούχοι γνώρισαν την πρώτη τους εντός έδρας ήττα σε παιχνίδι Κυπέλλου μετά το… 1988 και 37 παιχνίδια, αλλά παράλληλα την 20η διαδοχική σε όλες τις διοργανώσεις από τους παίκτες του Νίκο Κόβατς, ο οποίος θα συμμετάσχει σε τελικό για τρίτη διαδοχική σεζόν...

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, με τον τελικό Λειψία-Μπάγερν και απο τη στιγμή που αμφότερες θα παίξουν στο Champions League τη νέα σεζον, Ευρώπη βγάζει και η 7η θέση της Bundesliga και δη στο Europa League.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό σε ρυθμό, με τη μπάλα να πηγαίνει… πάνω κάτω, τους «πράσινους» να παρουσιάζονται αρκετά ανταγωνιστικοί, πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλό τους αλλά τους Βαυαρούς να κάνουν περισσότερες «καθαρές» φάσεις γκολ.

Ο Μίλερ ήταν εκείνος με την πιο αισθητή παρουσία, αφού τόσο στο 10’ όσο και στο 16’ έφτασε μια ανάσα από το 0-1. Ωστόσο, στην πρώτη περίπτωση του σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στη δεύτερη η μπάλα κόντραρε στον Μοϊσάντερ και κατέληξε κόρνερ, αντί για αυτογκόλ...

Στο 22ο λεπτό ήταν η σειρά του Τιάγκο να καταγράψει μια ακόμα καλή στιγμή για τη Μπάγερν, με το σουτ του Ισπανού έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παβλένκα!

Για να έρθει η «απάντηση» από πλευράς Βέρντερ στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Ράσιτσα να σεντράρει από δεξιά στο ύψος του πέναλτι και τον επερχόμενο Κλάασεν να μην μπορεί να σουτάρει καλά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ο Γκέμπρε Σελάσιε κατάφερε να βάλει το τάκλιν στον Γκνάμπρι, προτού εκείνος προλάβει να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, στο 29’. Ωστόσο, στο 36ο λεπτό, το… μοιραίο δεν αποφεύχθηκε για τους γηπεδούχους...

Με -ποιον άλλο;- τον Μίλερ να κάνει την κεφαλιά από δύσκολη θέση, μετά από γέμισμα του Μπόατενγκ, τη μπάλα να βρίσκει λίγο στο δεξί δοκάρι και τον Λεβαντόφσκι να γίνεται κάτοχος της στη συνέχεια, για να τη στείλει… ξεκούραστα με πλασέ στα αντίπαλα δίχτυα, για το 0-1!

inner

Μάλιστα, στο 41’ ο Μίλερ σκόραρε κιόλας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω του ότι ο Λεβαντόφσκι ήταν οφσάιντ, στερώντας από την πρωταθλήτρια Γερμανίας τη δυνατότητα να «καθαρίσει» την πρόκριση από το ημίχρονο.

Στην επανάληψη, η Μπάγερν εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να... τελειώσει τη δουλειά όσο πιο νωρίς γινόταν. Μόλις στο 48’ ο Παβλένκα… οριζοντιώθηκε για να διώξει το βολέ του Γκνάμπρι, ενώ μετά από δέκα λεπτά ήταν ξανά η σειρά του Μίλερ να… φλερτάρει με το 0-2.

Ένα 0-2 το οποίο ήρθε, τελικά, στο 63’, με τον αρχηγό των φιλοξενούμενων να ανταμείβεται για την πληθωρική παρουσία του και να σκοράρει με σουτ ψηλά στην εστία κι ενώ η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του από το σουτ του Γκορέτσκα!

inner

Κι ενώ προηγουμένως ο Μέβαλντ δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, από τη σέντρα του Κλάασεν, για να δει τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ούλραϊχ αντί για τα δίχτυα του...

Όλα έδειχναν να είναι υπέρ της Μπάγερν, που είχε μάλιστα και δοκάρι σε προσπάθεια του Κίμιχ στο 68’. Ωστόσο, η ομάδα από τον Βορρά βρήκε το κουράγιο και έφερε το ματς στα ίσα, μέσα σε ένα λεπτό…

inner

Καθώς στο 74’ ο αμαρκάριστος Οσάκο μείωσε από κοντά μετά από προσπάθεια του Ράσιτσα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν ο Ράσιτσα αυτός που νίκησε τόσο τον Ούλραϊχ όσο και τον Μπόατενγκ, με τη βοήθεια και του εσωτερικού αριστερού δοκαριού, για να ισοφαρίσει σε 2-2!

inner

Η χαρά των ποδοσφαιριστών της Βέρντερ δεν κράτησε πολύ όμως... Μόλις τρία λεπτά, για την ακρίβεια, αφού ο Γκέμπρε Σελάσιε ανέτρεψε τον Κομάν, σπρώχνοντάς τον μέσα στην περιοχή, και ο διαιτητής Ζίμπερτ υπέδειξε πέναλτι.

inner

Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση του, σούταρε στα δεξιά, ο Παβλένκα έπεσε στην αριστερή πλευρά και έτσι ο Πολωνός έκανε το 2-3 στο 80ο λεπτό. Σκορ το οποίο διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τον Χάμες στο 88’ και Πιζάρο στο 91’ να αστοχούν, ενώ ο Λεβαντόφσκι είχε και δεύτερο δοκάρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά δεν κόστισε στη Μπάγερν τη νίκη-πρόκριση…

Tα highlights:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x