Europa League

Με σούπερ... Ομπαμεγιάνγκ «πέταξε» στον τελικό η Άρσεναλ!

Άρσεναλ έτοιμη για κούπα! Με τον Ομπαμεγιάνγκ να πετυχαίνει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να σκοράρει και αυτός, η ομάδα του έμερι έκανε... παρέλαση στην έδρα της Βαλένθια (2-4) και προκρίθηκε στον τελικό.

«Παρέλαση» στην έδρα της Βαλένθια έκανε η Άρσεναλ!

Με τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει πράματα και θάματα, να σκοράρει χατ-τρικ και τον Λακαζέτ να βρίσκει και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα, η Άρσεναλ πέρασε... άερα από το «Μεστάγια» (2-4) και σε συνδυασμό με τη νίκη της στο πρώτο ματς με 3-1, προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2006 πέρασε η Άρσεναλ, η οποία θέλει σαν... τρελή την κούπα για να αγωνίζεται στο Champions League της επόμενης χρονιάς!

Το ματς



Με... φόρα μπήκε στο ματς η Βαλένθια. Οι Ισπανοί ήξεραν πως έπρεπε να επιτεθούν, να πιέσουν και να βρουν ένα γρήγορο γκολ και συνέβη. Αφού προειδοποίησαν με τον Γκέδες στο 8’, τρία λεπτά μετά βρήκαν το γκολ με απίθανη αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον τερματοφύλακά τους και κατέληξε με τον Ροδρίγο να δίνει έτοιμο γκολ στον Γκαμεϊρό για το 1-0. Στα... καπάκια οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Ροδρίγο μέσα από την περιοχή, σταμάτησε στον Γκαμεϊρό κι ενώ η μπάλα είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης σούταρε ελάχιστα άουτ. Αφού δεν την πάτησε η Άρσεναλ, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να... παγώσει το «Μεστάγια» με τον Ομπαμεγιάνγκ, που έπιασε φοβερό σουτ στην κίνηση για το 1-1 στο 17ο λεπτό.

Κάπου εκεί, όμως, οι δύο ομάδες έβαλαν... φρένο. Δεν ήταν δυνατό να παίζουν τόση ώρα με το πόδι στο γκάζι, ενώ και το γεγονός πως υπήρξαν ορισμένοι τραυματισμοί αλλά μπήκε στο ματς και η σκοπιμότητα, είχαν ως αποτέλεσμα να έχουμε λιγοστές ευκαιρίες (μία πολύ καλή με τον Λακαζέτ για την Άρσνελα) μέχρι το ημίχρονο, το οποίο έληξε 1-1. Το δεύτερο μέρος έμοιαζε πολύ με το πρώτο. Ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό και γκολ, για την Άρσεναλ όμως αυτή τη φορά. Ήταν το 50ο λεπτό του αγώνα όταν ο Λακαζέτ ρόλαρε πολύ ωραία πάνω στον Πιτσίνι και με άψογο τελείωμα έγραψε το 2-1, κόβοντας τα όνειρα των γηπεδούχων. Και αυτό γιατί η Βαλένθια πλέον έψαχνε τέσσερα γκολ! Βρήκε βέβαια σχετικά γρήγορα το ένα, στο 58ο λεπτό με τον Γκαμεϊρό αλλά ακόμη είχε να ανέβει ένα... βουνό!

Οι όποιες ελπίδες είχαν, πάντως, οι Ισπανοί «γκρεμίστηκαν» στο 69ο λεπτό όταν ο παικταράς, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έγραψε το 3-2 με τελείωμα στην κίνηση μετά την πάρε-βάλε σέντρα του Μέιτλαντ-Νάιλς. Αυτό το γκολ... έσβησε τελείως το ματς. Οι μεν γηπεδούχοι είχαν αποδεχτεί την μοίρα τους, οι δε φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν φουλ. Βρήκαν, όμως, ακόμη ένα γκολ στο 89ο λεπτό. Ποιος άλλος; Ο Ομπαμεγιάγνκ που με τρομερό σουτ, έστειλε την μπάλα στον... ουρανό των διχτύων, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2, ενώ ο ίδιος πραγματοποίησε χατ-τρικ δείχνοντας για ακόμη μια φορά την τεράστια κλάση του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x