Αγγλία

Με τέταρτη αλλαγή το Κύπελλο Αγγλίας

Σημαντική τροποποίηση θα γίνει στο FA Cup της Αγγλίας από του χρόνου, καθώς από τους προημιτελικούς και μετά, αν ο αγώνας πηγαίνει στην παράταση οι προπονητές θα έχουν δικαίωμα και για τέταρτη αλλαγή.

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα εφαρμοστεί από την νέα χρονιά στο FA Cup της Αγγλίας, αφού από τα προημιτελικά και μέχρι να αναδειχθεί ο κυπελλούχος, θα υπάρχει τέταρτη αλλαγή, άμα ο αγώνας οδηγηθεί στην παράταση.

Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό επετειακό Copa America των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς να υπάρξουν ενστάσεις και μένει να ψηφιστεί από το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Ο τεχνικός διευθυντής της αγγλικής ομοσπονδίας, Μάρτιν Γκλεν, δήλωσε πως του αρέσει η ιδέα: «Μετά την αλλαγή στο τρόπο διεξαγωγής των αγώνων από τα προημιτελικά ως τον τελικό (πλέον και οι προημιτελικοί θα πραγματοποιούνται με ένα νοκ-άουτ παιχνίδι), η εισαγωγή της τέταρτης αλλαγής στην παράταση θα ανεβάσει την ίντριγκα και το ενδιαφέρον».

Ενώ, έκανε αναφορά και στην διαφοροποίηση της τακτικής από τους τεχνικούς μέσα στον αγώνα με τον νέο κανονισμό: «Από τακτικής άποψης θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως οι προπονητές θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία να κάνουν μια πρόσθετη αλλαγή σε μεγάλους αγώνες και το τι αντίκτυπο θα έχει στο αποτέλεσμα».

Επιμέλεια: Χάρης Αργυράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x