Stoiximan Super League

Με τέτοιες φάσεις είναι κρίμα να μένει εκτός

Μια ματιά στα δύο παιχνίδια με την Ντινάμο Κιέβου φανερώνει πως ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League καθώς ηττήθηκε στο Κίεβο από τη Ντινάμο με 1-0. Το σίγουρο πάντως είναι πως οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν άλλη τύχη στο ζευγάρι καθώς μια ματιά στα δύο παιχνίδια φανερώνει πως ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ήταν η ομάδα που είχε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει (και στα δύο ματς) αλλά έτσι φυσικά δεν γράφεται ιστορία. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως με τέτοιες καλές φάσεις όπως για παράδειγμα στο χθεσινό ματς οι ευκαιρίες του Χασάν και του Γκερέρο, είναι κρίμα να μένει εκτός ο Ολυμπιακός.

Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν θα σου δοθούν πολλές τέτοιες ευκαιρίες για να σκοράρεις και αν καταφέρεις να βρεις τις πολύ καλές φάσεις τότε πρέπει να τις τελειώσεις με γκολ.

Ο Ολυμπιακός πίεσε τη Ντινάμο στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας φυσικά και ρίσκο στο παιχνίδι του σε ότι αφορά την αμυντική του λειτουργία. Δεν γίνονταν διαφορετικά καθώς η ελληνική ομάδα έψαχνε όχι ένα αλλά δύο γκολ κι έπρεπε να ρισκάρει.

Όταν όμως σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς γίνονται οι φάσεις που προαναφέραμε και η μπάλα δεν καταλήγει στα δίχτυα, τότε είναι πολύ δύσκολο να “γυρίσει” το παιχνίδι. Και είναι πραγματικά κρίμα για τον Ολυμπιακό που έμεινε εκτός από τη Ντινάμο γιατί ήταν καλύτερος από τους Ουκρανούς στην συνολική εικόνα του ζευγαριού.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει πάρει την πρόκριση αν ήταν πιο αποτελεσματικός στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε. Η αντίπαλος του ήταν και συνεχίζει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η νέα ομάδα που δημιουργεί ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει σημαντικά πράγματα από το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Κι αυτές τις σημαντικές εμπειρίες όπως για παράδειγμα ότι κατάφερε ν' αποκλείσει την Μίλαν πρέπει να τις εκμεταλλευτεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Το σίγουρο όμως είναι πως οι ερυθρόλευκοι μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση απέναντι στη Ντινάμο. Δεν τα κατάφεραν γιατί δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Τώρα οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ρίξουν το βάρος στο Κύπελλο για να κλείσουν την χρονιά με την κατάκτηση ενό τροπαίου. Οι βάσεις για το επόμενο ευρωπαϊκό ταξίδι έχουν μπει και είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x