Κύπελλο Ελλάδας

Με τι ποινές απειλούνται ΑΕΚ και Μελισσανίδης για τα γεγονότα με Άρη

Η ΑΕΚ θα βρεθεί την Πέμπτη ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ και απειλείται με τιμωρία της έδρας της.

Για αύριο Πέμπτη (12/3) στις 16:00 έχει καλέσει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου η τελευταία να απολογηθεί για τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών του αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο Ελλάδος.

Μαζί με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, σε απολογία έχει κληθεί και ο διοικητικός της ηγέτης, Δημήτρης Μελισσανίδης, για γεγονότα που έλαβαν χώρα στα αποδυτήρια.

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, η πιο βαριά κατηγορία για την οποία θα απολογηθεί αφορά το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα περί «εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο / επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου», τα οποία «συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων».

Η εν λόγω κατηγορία αφορά το περιστατικό με τον γυμναστή του Άρη κατά την επίτευξη του δεύτερου γκολ, με την Ένωση να απειλείται με πρόστιμο ύψους από 50.000 έως 250.000 ευρώ και ποινή έδρας 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει κληθεί να απολογηθεί με βάση το άρθρο 12 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά σε «Ποινές αξιωματούχων ομάδας (χωρίς δικαίωμα να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο), φιλάθλων και λοιπών προσώπων».

Το άρθρο αυτό έχει γενικές ποινές, όπως «απαγόρευση εισόδου στα αποδυτήρια ή/και στον αγωνιστικό χώρο», «απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο» και «απαγόρευση ποδοσφαιρικής δραστηριότητας», χωρίς να οριοθετείται το χρονικό διάστημα της τιμωρίας.

Παραπέμπει, ωστόσο, στο άρθρο 11 περί «ποινών σε αξιωματούχους αγωνιστικού χώρου», όπου προβλέπεται συγκεκριμένα: Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο ή και τα αποδυτήρια για 15 ημέρες έως 6μήνες.

Αν τιμωρηθεί αξιωματούχος, η ΠΑΕ με την οποία συνδέεται τιμωρείται επίσης ως συνυπεύθυνη με πρόστιμο έως 90.000 ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x