Πορτογαλία

Με το δεξί η Μπενφίκα στο Λιγκ Καπ

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο του Λιγκ Καπ η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League, νικώντας με 2-1 τη Ρίο Άβε στο «Ντα Λουζ».

Με τον Ανδρέα Σάμαρη να μπαίνει ως αλλαγή στο 61’ και τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να μένει εκτός αποστολής, η Μπενφίκα κέρδισε την μαχητική Ρίο Άβε με 2-1, ξεκινώντας ιδανικά την φετινή της προσπάθεια στο πορτογαλικό Λίγκ Καπ.

Ο Ρουί Βιτόρια παρέταξε την ομάδα του με πολλές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα, με την Ρίο Άβε να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να παίρνει την υπεροχή στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.

Η Μπενφίκα ήταν όμως αυτή που άνοιξε το σκορ στο 21’. Ο Σεφέροβιτς κέρδισε πέναλτι μετά από άτσαλο τάκλιν του Γκαμπριελζίνιο και ο Σάλβιο σκόραρε με ωραία εκτέλεση παρά το γεγονός ότι ο Λεονάρντο έπεσε στη σωστή γωνία. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια αλλά δεν βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αντιθέτως οι «αετοί» της Λισαβόνας διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 50’ μετά από ιδανική αντεπίθεση ο Ράφα Σίλβα βρήκε στόχο.

Η Ρίο Άβε μείωσε το σκορ στο 60’, με τον Γκαλένο να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και τον Βινίσιους να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σβιλάρ. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με την Ρίο Άβε να χάνει τη μεγαλύτερή της ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 89’, όταν ο Μορέιρα έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ με κεφαλιά.

Έτσι, σε συνδυασμό με το 0-0 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ανάμεσα σε Πάσος Φερέιρα και Άβες, η Μπενφίκα βρέθηκε στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής.




Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x