Europa League

Στην κορυφή παρέμεινε η Ζενίτ, με το ένα «πόδι» εκτός η Μπορντό

Μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της Μπορντό για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League μετά την ισοπαλία με τη Ζενίτ (1-1). "Λευκή" ισοπαλία στο Σλάβια Πράγας-Κοπεγχάγη για τον τρίτο όμιλο.

Μαθηματικές είναι πλέον οι ελπίδες της Μπορντό για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League μετά την ισοπαλία με τη Ζενίτ (1-1). "Λευκή" ισοπαλία στο Σλάβια Πράγας-Κοπεγχάγη για τον τρίτο όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπορντό ήταν σαφώς ανώτερη, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για κάποιο τέρμα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβαζαν τον ρυθμό και την πίεση προς την αντίπαλη άμυνα. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού το σουτ του Καμανό (32’) τράνταξε το δεξί κάθετο δοκάρι του Λούνεφ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. Ο 22χρονος επιθετικός από την Γουινέα ανέλαβε την εκτέλεση, "γράφοντας" το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ.

Δυνατά μπήκαν και στο δεύτερο 45λεπτο οι παίκτες του Έρικ Μπεντουά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία στο 52΄να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με το σουτ του Καλού να περνά ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ρώσοι θα κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και θα φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, "παγώνοντας" το «Matmut Atlantique». Συγκεκριμένα o Ζαμπολότνι στο 72’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στα εναπομείναντα λεπτά, οι Γάλλοι "κυνήγησαν" το γκολ που θα τους κράταγε "ζωντανούς" στην υπόθεση πρόκριση, χωρίς ωστόσο να αλλάζει κάτι στο σκορ.

"Λευκή" ισοπαλία είχαμε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Σλάβια Πράγας και Κοπεγχάγης. Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τους γηπεδούχους στη δεύτερη θέση του ομίλου και στο +2 από τους Δανούς. Για τους φιλοξενούμενους. αγωνίστηκαν σε όλο το 90λεπτο οι Ζέκα και Πιέρος Σωτηρίου.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι Τσέχοι που, βάσει της εικόνας που παρουσίασαν, άξιζαν κάτι καλύτερο. Δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να είναι σε πιο παθητικό ρόλο. Μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν το γκολ και να "κλειδώσουν" την πρόκριση είχαν στο 71’, όταν το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Στοχ έβγαλε με δυσκολία ο Άντερσεν.


Η βαθμολόγια στον τρίτο όμιλο:
1.Ζενίτ 8 (4-4)
2.Σλάβια Πράγας 7 (2-1)
3.Κοπεγχάγη 5 (3-3)
4.Μπορντό 1 (3-6)

Η επόμενη αγωνιστική (29/11)::
Ζενίτ-Κοπεγχάγη (19:55)
Μπορντό-Σλάβια Πράγας (19:55)


Επιμέλεια: Λουκάς Χατζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x