Την ευκαιρία να απολαύσουν όλους τους αγώνες της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος θα έχουν από φέτος και για τέσσερα χρόνια οι χρήστες του facebook στη Νότια Ασία.

«Η La Liga είναι καλύτερη από την Premier League, αλλά το αγγλικό πρωτάθλημα το βλέπουμε εδώ πάνω από 20 χρόνια και μόνο εδώ και έξι χρόνια μπορούμε να δούμε έναν ισπανικό αγώνα», επιβεβαίωσε ο Χοσέ Αντόνιο Κατσάθα, υπεύθυνος της La Liga στην Ινδία, εκεί όπου μόλις υπεγράφη μια πρωτοποριακή συμφωνία με έναν παγκόσμιο γίγαντα, όπως είναι το Facebook.

To deal αφορά της μετάδοση όλων των αγώνων της La Liga τόσο για τη σεζόν 2018/19, όσο και για της τρεις επόμενες μέσω του Facebook, για το ποσό των 90 εκατ. ευρώ στις εξής χώρες: Ινδία, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μαλδίβες, Νεπάλ, Μπουτάν και Σρι Λάνκα.

«Ο Νότος της Ασίας και ειδικά η Ινδία, είναι μια πρωταρχική αγορά για το Facebook και τη La Liga, ήταν εύκολο να φτάσουμε σε συμφωνία», είπε ο Πίτερ Χάτον, υπεύθυνος για τα αθλήματα στο Facebook Live. «Θέλουμε να μεταφέρουμε στο χρήστη μία εμπειρία μοναδική, το να δει μία από τις καλύτερες αθλητικές διοργανώσεις του κόσμου, είναι μια μοναδική ευκαιρία να μεγαλώσει το περιβάλλον των αθλημάτων».

Η La Liga προσπερνά την Premier League

Με αυτή τη πρωτοποριακή συμφωνία, αφού ποτέ άλλοτε το Facebook δεν είχε αγοράσει δικαιώματα μετάδοσης μιας διοργάνωσης εκτός των Η.Π.Α.,η La Liga αναμένεται να προσπεράσει την Premier League στην Ινδία, όχι μόνο όσον αφορά τους ακόλουθους στα social media, αλλά και στο χρόνο που περνούν οι χρήστες στα ψηφιακά μέσα που αφορούν τo ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο διευθυντής της ψηφιακής στρατηγικής της La Liga, Αλφρέδο Μπερμέχο, σχολίασε σχετικά.

«Η Premier League ξεκίνησε πολύ πριν τη La Liga την διεθνή επέκτασή της, αλλά με καινοτόμα στοιχήματα όπως αυτό που κλείσαμε με το Facebook, προχωράμε γοργά. Ξεκινήσαμε αργά, αλλά με μεγαλύτερους στόχους.

Πιστεύουμε ότι το Facebook είναι ο τέλειος συνεργάτης για να εξελίξουμε το προϊόν μας. Έχει πάνω από 260 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην Ινδία και 50 εκατομμύρια από αυτούς έχουν ξεκάθαρο ενδιαφέρον προς το ποδόσφαιρο».


Πάντως το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στην Ινδία, αφού στην πρώτη θέση και με διαφορά είναι το κρίκετ, για το οποίο η Star India πλήρωσε 944 εκατ. δολάρια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ