Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα φιλοξενεί σήμερα η Marca. Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, το ποσοστό παικτών στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα που προέρχονται από τη φημισμένη ακαδημία της, τη «Masia», έχει μειωθεί αισθητά.

Στην πρώτη ομάδα υπάρχουν πλέον, μετά την αποχώρηση των Ραφίνια και Ντεουλοφέου, μόλις έξι παίκτες των «μπλαουγκράνα» από τα σπλάχνα του συλλόγου, οι Μέσι, Ινιέστα, Πικέ, Μπουσκέτς, Άλμπα και Σέρτζι Ρομπέρτο. Μόλις πριν πέντε χρόνια το ρόστερ είχε 17 παίκτες από τη «Masia».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Μπαρτσελόνα χάνει αρκετούς παίκτες που προτού υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο ή έχοντας μικρή ρήτρα αποχωρούν αποδεχόμενοι καλύτερες προσφορές από ομάδες του εξωτερικού. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να αυξηθούν οι αποδοχές τους κατά 160% και από ένα ποσό μεταξύ 12 και 18 χιλιάδων ευρώ ετησίως οι νεαροί αυτοί παίκτες που είναι στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας να εισπράττουν περισσότερα χρήματα. Μάλιστα κατά περίπτωση θα τοποθετούνται και μεγαλύτερες ρήτρες στα συμβόλαιά τους, που από τα 3 εκατ. ευρώ θα είναι διπλάσιες ή και παραπάνω.

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ