Αγγλία

Μια 10ετία από το πιο περίεργο γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (vid)

Πέρασαν ακριβώς 10 χρόνια από την αμφιλεγόμενη νίκη της Σάντερλαντ στο «Άνφιλντ» χάρη στο γκολ του Ντάρεν Μπεντ, με τη μπάλα να κοντράρει σε... άλλη μπάλα θαλάσσης που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο.

Πέρασαν ακριβώς 10 χρόνια από την αμφιλεγόμενη νίκη της Σάντερλαντ στο «Άνφιλντ» χάρη στο γκολ του Ντάρεν Μπεντ, με τη μπάλα να κοντράρει σε... άλλη μπάλα θαλάσσης που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και να καταλήγει στα δίχτυα του Ρέινα!

Ήταν 17 Οκτωβρίου του 2009, όταν οι «μαυρόγατες» πέρασαν με τρομερά περίεργο τρόπο από την έδρα της Λίβερπουλ για την Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Μάικ Τζόουνς που «σφύριξε» εκείνο το παιχνίδι, μέτρησε κανονικά το γκολ του Ντάρεν Μπεντ στο 5ο λεπτό, παρά το γεγονός πως το σουτ που επιχείρησε εκείνος κόντρα σε αερόμπαλα που είχε πέσει στον αγωνιστικό χώρο μπροστά από τον Πέπε Ρέινα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αλλαγή στην κατεύθυνση της μπάλας και να καταλήξει αυτή στα δίχτυα.

Το αντικείμενο που βρέθηκε στο γήπεδο και το γεγονός πως επηρέασε τη φάση, θα έπρεπε να έχει κάνει τον ρέφερι να υποδείξει ελεύθερο και να συνεχιστεί το ματς στο 0-0, όμως, η Σάντερλαντ ευνοήθηκε από την τρομερή συγκυρία και την τύχη που της... χτύπησε την πόρτα.

«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν...» είχε δηλώσει ο Ράφα Μπενίτεθ ξεκαθαρίζοντας πως η Λίβερπουλ δεν υπήρχε περίπτωση ν' απαιτήσει την επανάληψη του αγώνα ή να κυνηγήσει κάτι περισσότερο μετά το φινάλε του ματς.

«Ο Πέπε Ρέινα ήρθε και μου φώναζε “μα χτύπησε την άλλη μπάλα! Βρήκε στην άλλη μπάλα!” και του είπα “ναι το ξέρω, το είδα...”» είχε δηλώσει ο Ντάρεν Μπεντ που χρίστηκε σκόρερ με τον πιο περίεργο τρόπο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ και σίγουρα έναν από τους πιο περίεργους που έχουν παρατηρηθεί γενικότερα στο άθλημα...

Η μπάλα αυτή, πλέον, κοσμεί το National Football Museum του Μάντσεστερ. Τυχαίο;



Πηγή: england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x