Europa League

Μια δύσκολη κλήρωση για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την τύχη με το μέρος του στην κλήρωση για τα play offs του Europa League. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός έμαθε τον αντίπαλο του στην προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και το σίγουρο είναι πως οι “ερυθρόλευκοι” δεν ευνοήθηκαν από την τύχη. Η Ριέκα είναι η ομάδα με την οποία θα κοντραριστούν οι πειραιώτες κι έτσι μετά την πρωταθλήτρια Σερβίας, Παρτίζαν, ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει και το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Κροατίας. Μπορεί να πει λοιπόν κάποιος ότι οι “ερυθρόλευκοι” είχαν μια δύσκολη κλήρωση για πολλούς λόγους.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

1.Πρώτα απ' όλα απέναντι στους πειραιώτες θα βρεθεί μια καλή ομάδα η οποία μάλιστα προέρχεται από την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της. Κατέκτησε τον τίτλο στη χώρα της κι έχει φιλοδοξίες για πρόκριση στους ομίλους.

2.Τις φιλοδοξίες που έχει η κροατική ομάδα τις έδειξε απέναντι στη Σάλτσμπουργκ την οποία απέκλεισε (με δύο ισοπαλίες) κι αυτό σημαίνει πως η ψυχολογία της προσεχούς αντιπάλου του Ολυμπιακού είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Δεν είναι εύκολο ν' αποκλείσεις τη Σάλτσμπουργκ (μια ομάδα με πλούσιο ρόστερ) και η επιτυχία των Κροατών αποδεικνύει τις δυνατότητες που έχουν σα ομάδα.

3.Πρόκειται για μια ομάδα που δεν έχει τίποτε να χάσει κι αυτό την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη. Η Ριέκα είναι το αουτσάιντερ στα ματς με τον Ολυμπιακό, δεν έχει ν' αποδείξει κάτι και το βάρος του φαβορί είναι στους “ερυθρόλευκους”.

4.Ο Ολυμπιακός θα επισκεφτεί μια έδρα που θα είναι εχθρική γι' αυτόν, όπως εχθρική ήταν και η ατμόσφαιρα που συνάντησε στο ματς εναντίον της Παρτίζαν στο Βελιγράδι. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κλίμα αντίστοιχο μ' αυτό που συνάντησαν στην έδρα των πρωταθλητών Σερβίας.

5.Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο “Καραϊσκάκη” κι αυτό είναι κάτι που βολεύει του Κροάτες. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα του, έτσι ώστε να πάει με καλές προϋποθέσεις στη ρεβάνς. Θα ήταν σίγουρα καλύτερο για την ελληνική ομάδα να έχει τη ρεβάνς στο Φάληρο. Θυμίζουμε πως στους αποκλεισμούς απέναντι σε Μακάμπι και Χάποελ Μπερ Σεβά, το πρώτο ματς είχε γίνει στο “Καραϊσκάκη” και η ρεβάνς στο Ισραήλ.

Η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως για να πετύχει το στόχο του θα πρέπει ν' αποκλείσει μια καλή ομάδα σε δύσκολη έδρα κι αυτό δε θα είναι εύκολο, ειδικά τον Αύγουστο. Ο Μπέσνικ Χάσι είχε μιλήσει μετά το ματς με την Παρτίζαν στο Φάληρο για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του και πόσο θα πρέπει να δουλέψουν οι “ερυθρόλευκοι” τις δύο επόμενες εβδομάδες για να βελτιώσουν την αγωνιστική τους εικόνα. Οι πρωταθλητές καλούνται να ξεπεράσουν ένα δύσκολο εμπόδιο και θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για δυο “μάχες” με τους Κροάτες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x