Euro 2016

Μια Γερμανία… μη σου τύχει!

Ποια είναι η πιο ανεπιθύμητη αντίπαλος του Euro έδειξε η Γερμανία. Πραγματοποιώντας την πιο επιβλητική εμφάνιση από κάθε άλλη ομάδα, τα «πάντσερ» έκαναν πλάκα στη Σλοβακία (3-0) και πέρασαν στους «8».

Σκορπάει τρόμο αυτή η Γερμανία! Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, επικράτησε εύκολα 3-0 της Σλοβακίας, προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και περιμένει την Ιταλία ή την Ισπανία. Μεγάλο ματς από τον Ντράξλερ με γκολ και ασίστ, σκόραραν και οι Γκόμεζ, Μπόατενγκ.

Το ματς



Στο πρώτο μέρος μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η Γερμανία έκανε ότι ήθελε, έπαιζε εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και πολιορκούσε τα καρέ της Σλοβακίας. Μόλις στο 8’ ο Μπόατενγκ με εντυπωσιακό μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Κόζατσικ, κάνοντας το 1-0, ωστόσο έξι λεπτά μετά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο από την άσπρη βούλα ο Εζίλ. Παράβαση που είχε καταλογιστεί σε βάρος του Σκρτελ που τράβηξε και έσπρωξε τον Γκόμεζ.

inner

Τα πάντσερ συνέχιζαν να πιέζουν και να δημιουργούν συνεχώς φάσεις, με τους Σλοβάκους να είναι όλοι σχεδόν μέσα στην περιοχή και να διώχνουν όπως όπως τη μπάλα σε κάθε ευκαιρία! Στο 41’, πάντως, λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά! Ο Πέκαρικ έκανε μια «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά, ο Χάμσικ πήδηξε και έκανε την κεφαλιά από κοντινή απόσταση αλλά ο Νόιερ έδειξε την ποιότητά του, διώχνοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Χάμσικ, το έκανε λίγο αργότερα ο Γκόμεζ. Ο Ντράξλερ, που πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, έκανε τρομερή ατομική προσπάθεια και γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα στον συμπαίκτη του, που δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 2-0.

inner

Στην επανάληψη, οι Γερμανοί έδωσαν χώρο στους παίκτες της Σλοβακίας και χτυπούσαν με τρομερό transition στις αντεπιθέσεις. Μια εξ αυτών έφερε και το κόρνερ στο 63 λεπτό, από το οποίο προήλθε και το τρίτο τους γκολ! Ο Εζίλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χούμελς έκανε την κεφαλιά και η μπάλα έφθασε στον Ντράξλερ, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής «εκτέλεσε» τον Κόζατσικ, γράφοντας το 3-0, που έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος.

inner

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Σλοβάκους να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ και τον Νόιερ να περνάει ένα από τα πιο ήρεμα βράδια στην καριέρα του.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ, 4-2-3-1): Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Μπόατενγκ (72’ Χέβεντες), Έκτορ, Κεντίρα (76’ Σβαϊνστάιγκερ), Κρόος, Μίλερ, Εζίλ, Ντράξλερ (72’ Ποντόλσκι), Γκόμεζ.

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ, 4-3-3): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιομπέρ (84’ Σαλάτα), Σκρίνιαρ, Χροσόφσκι, Χάμσικ, Βάις (46’ Γκρέγκους), Κούτσκα, Ντούρις (64’ Σέστακ).

Διαιτητής: Σίμον Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Γήπεδο: «Stade Pierre Mauroy»



Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x