Europa League

Μια ισοπαλία που προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Και είναι κέρδος για την πειραϊκή ομάδα ότι πρόσθεσε στο ενεργητικό της έναν βαθμό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην πρεμιέρα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μετά το χθεσινό 0-0 με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη. Και είναι σημαντικό να σταθεί κάποιος σε δύο πολύ σημαντικά στοιχεία, προκειμένου ν' αναδειχθεί η σημασία του συγκεκριμένου αποτελέσματα για την ομάδα του λιμανιού.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να σταθεί κάποιος στο ότι ο Ολυμπιακός είναι μια νέα ομάδα που βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης. Με νέο προπονητή που προσπαθεί να περάσει την δουλειά του.

Απέναντι στους Πειραιώτες ήταν μια στρωμένη ομάδα. Με προπονητή που έχει δουλέψει κι έχει φτιάξει πράγματα με τους παίκτες του σε ότι αφορά την αγωνιστική ταυτότητα της Μπέτις.

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός κοντραρίστηκε με μια ομάδα που παίζει σ' ένα από τα δύο καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μην ξεχνάμε επίσης ότι έπαιξε στον προηγούμενο γύρο με ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, την Μπέρνλι.

Έπαιξε λοιπόν με τους Ανδαλουσιάνους οι οποίοι έδειξαν για παράδειγμα πριν από λίγες μέρες στο Μεστάγια ότι δεν αλλάζουν τρόπο παιχνιδιού όπου κι αν παίζουν όποιον και αν αντιμετωπίζουν.

Με τον ίδιο τρόπο έπαιξαν και απέναντι στην Βαλένθια, στην έδρα των «νυχτερίδων». Κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Κίκε Σετιέν έχει δημιουγήσει μια εξαιρετική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Και είναι κέρδος για την πειραϊκή ομάδα ότι πρόσθεσε στο ενεργητικό της έναν βαθμό. Και είναι κέρδος γιατί απέναντι στους ερυθρόλευκους υπήρξε μια πολύ καλή ομάδα με επιθετική ανάπτυξη που θα την ζήλευαν πολλά μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Είναι επίσης κέρδος γιατί μιλάμε για την πρώτη αγωνιστική του ομίλου. Και ο Ολυμπιακός την έχει «πατήσει» στο παρελθόν από ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όλα λοιπόν είναι ανοιχτά για την συνέχεια του ομίλου κι αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι πως το χθεσινό αποτέλεσμα προσφέρει πολλά στους πειραιώτες. Προσφέρει ηρεμία για την συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Προσφέρει πολλά στο «χτίσιμο» χαρακτήρα μιας νέας ομάδας. Ο Ολυμπιακός έχει δώσει οκτώ επίσημα παιχνίδια την φετινή σεζόν και είναι αήττητος. Αυτό είναι κάτι που βοηθά πολύ την ψυχολογία των παικτών της πειραϊκής ομάδας.

Και επίσης να σταθούμε και σ' ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία. Παρατηρώντας κάποιος τον όμιλο του Ολυμπιακού διαπιστώνει πως εύκολα θα μπορούσε να είναι όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ και όχι του Γιουρόπα.

Κι αυτό λέει πολλά για τον συντελεστή δυσκολίας των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με την Μίλαν και την Μπέτις. Και φυσικά όσοι δεν είχαν δει την Μπέτις, κατάλαβαν χθες στο Καραϊσκάκη γατί τερμάτισε πέρυσι στη έκτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x