Stoiximan Super League

Μην το πεις ούτε του… Καλτσά!

Κόλαση-Παράδεισος… 3’ δρόμος! Αν και βρέθηκε φάτσα με ήττα-σοκ, ο Αστέρας Τρίπολης έφερε «τούμπα» τον Απόλλωνα Σμύρνης στο φινάλε, με λυτρωτή τον Καλτσά, και παρέμεινε «αφεντικό» για Ευρώπη!

Πήγαν κι ήρθαν οι καρδιές των ανθρώπων του Αστέρα Τρίπολης, αλλά… τέλος καλό, όλα καλά!

Οι Αρκάδες πήγαιναν… καρφί για μέγα κάζο, αλλά μέσα σε 3’ στο τελευταίο δεκάλεπτο, έφεραν τα πάνω-κάτω, επικρατώντας 2-1 του αδιάφορου Απόλλωνα Σμύρνης.

Κάπως έτσι, ανέβηκαν στους 42 βαθμούς (όσους και η Ξάνθη που εξίσου πανηγύρισε το τρίποντο) και διατηρήθηκαν στην προνομιούχο πέμπτη θέση που στέλνει στο Europa League.

Στο 64’ ο Τσουκαλάς… πάγωσε το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με… φωτοβολίδα από μακριά, ωστόσο στο 82’ ο Κώτσιρας έδωσε το φιλί της ζωής στους γηπεδούχους και στο… καπάκι ο Καλτσάς τους έστειλε στον έβδομο ουρανό, υπογράφοντας τον θρίαμβο (έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς).

Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες: Στο 77’ ο Κώτσιρας για τον Αστέρα, στο 80’ ο Ελμπάζ για τον Απόλλωνα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Από πλευράς Αστέρα ήρθε η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, με τον Μπαρτολίνι, όμως, να βάζει σωτήρια την προβολή και να μην επιτρέπει στον Μανιά να εκτελέσει από πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης έπαιζαν επιθετικά, αλλά όσο περνούσε η ώρα, οι Αρκάδες ανέβαζαν ακόμη περισσότερο στροφές… πιέζοντας τους αντιπάλους τους. Ναι μεν οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ναι μεν είχαν την υπεροχή, αλλά έδειχναν μπλοκαρισμένοι από την σωστά τακτικά ελαφρά ταξιαρχία να μην αφήνει χώρο για… πολλά-πολλά. Κάπως έτσι, τα λεπτά περνούσαν δίχως φάσεις αξιώσεων μπροστά από τις δύο εστίες. Είναι ενδεικτικό πως φτάσαμε στο… 42’ για να δούμε μια καλή στιγμή, αλλά μην φανταστείτε κάτι ιδιαίτερο, με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα να φεύγει άουτ. Φυσιολογικά, λοιπόν, το 0-0 δεν άλλαξε σε ένα πολύ «χλωμό» πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη…

Η αναμέτρηση δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας ούτε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ναι μεν η εικόνα ήταν η ίδια (με τον Αστέρα να έχει τα ηνία και τον Απόλλωνα να περιμένει) αλλά φάσεις δεν έβγαιναν ούτε με το… σταγονόμετρο. Και ξαφνικά μετά το 60’ άλλαξαν τα πάντα, βλέποντας ματς που θύμιζε… Πρέμιερ Λιγκ! Σε αυτό βοήθησε τα μέγιστα το γεγονός πως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τσουκαλάς έπιασε… τρελή σουτάρα και έγραψε το 0-1! Κάπου εκεί ξεκίνησε ένας καταιγισμός φάσεων από τους Αρκάδες που ήθελαν… πάση θυσία το τρίποντο. Στο 67’ ο Δουβίκας απείλησε με σέντρα-σουτ, στην αμέσως επόμενη φάση ο Χουάντερσον είπε «όχι» σε προβολή του Μανιά, ενώ στο 77’ ο Κώτσιρας σημάδεψε το δοκάρι της ελαφράς ταξιαρχίας, μην μπορώντας να φέρει σε… ισορροπία το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση παρέμεινε ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα, με το θρίλερ να φουντώνει στο τελευταίο δεκάλεπτο. Διότι πάνω που ο Απόλλωνας θα μπορούσε να κλειδώσει το διπλό, όταν στο 80’ ο Ελμπάζ σημάδεψε το δοκάρι, ήρθαν τα… πάνω-κάτω! Στο 82’, λοιπόν, ο Κώτσιρας έπιασε διαγώνιο σουτ, η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε στην γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων, ενώ με το που έγινε η σέντρα, σημειώθηκε η ανατροπή! Στο 84’ ο Καλτσάς σούταρε μέσα από την περιοχή και ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς διαμόρφωσε το 2-1 μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού, με τον Αστέρα να γλιτώνει και να παίρνει σπουδαία νίκη… Ευρώπης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Παντελιάδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης (71’ Μαντίντα, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο (65’ Δουβίκας), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (46’ Κυριακόπουλος), Μανιάς

Απόλλων Σμύρνης (Παράσχος): Χουάντερσον, Κοντοές, Τσουκαλάς, Κονέ, Σιατραβάνης (74’ Ντεβέσα), Ζησόπουλος, Αλμπάνης (31’ Ελμπάζ), Παπάζογλου, Στάθης, Χουάρες (89’ Μενδρινός), Μπαρτολίνι

Διαιτητής: Κουμπαράκης
Βοηθοί: Καρατζίκας, Απτόσογλου
Γήπεδο: «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x