Stoiximan Super League

Μίτσελ: «Θέλετε όνομα; Κι εγώ…»

«Σφίγγα» ήταν ο Μίτσελ σχετικά με τον αντί-Σάμαρη, που παραδέχθηκε τα… δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού κόντρα στη Νίκη Βόλου. «Επιλέγω πάντα τους καλύτερους», είπε για τον έναν Έλληνα στην ενδεκάδα.

Κλειστά «χαρτιά» κράτησε ο Μίτσελ σχετικά με το ποιος θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Σάμαρη στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε με άκρως κολακευτικά λόγια για τον Έλληνα άσο που θα συνεχίσει στην Μπενφίκα, χαρακτήριζοντάς τον «γιο» του!

Όσον αφορά την πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου, ο προπονητής των Πειραιωτών έδειξε ικανοποιημένος απ’ την εμφάνιση του πρώτου μέρους και προβληματισμένος απ’ αυτή στο δεύτερο, ενώ απάντησε και για το πώς χρησιμοποίησε τον Αφελάι.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου:

Για τα δύο πρόσωπα του Ολυμπιακού: «Δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος πολλά για το ποδόσφαιρο για να το καταλάβει. Μπήκαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε κατοχή και βάλαμε τρία γκολ. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Χάσαμε την δύναμή μας, την κατοχή της μπάλας και από την στιγμή που ένας αντίπαλος παίκτης έκανε ένα πολύ καλό σουτ και μετά, ήρθε και το γκολ. Η ομάδα φάνηκε όχι νευρική αλλά σίγουρα όχι όπως ήταν στο πρώτο μέρος».

Για την χρησιμοποίηση του Αφελάι πιο κοντά στον Τσόρι: «Εμείς προτιμούσαμε σήμερα τα άκρα να τα δουλέψουν οι Ομάρ και Μαζουάκου. Ο Αφελάι είναι ικανός να παίξει από το κέντρο προς τα έξω όπως το έκανε και σήμερα. Η ανωτερότητά του αυτή μας έκανε να έχουμε τον έλεγχο του κέντρου και πολύ περισσότερα κατεβάσματα. Έτσι προτιμήσαμε ο Αφελάι να δουλέψει πιο πολύ πιο κοντά στον Τσόρι. Να απελευθερωθεί ο Αφελάι. Δόθηκε η ελευθερία αυτήν γιατί ήταν μόνιμα κλεισμένος ο Τσόρι».

Για τον Σάμαρη και την αποχώρησή του: «Αυτήν την στιγμή μόνο προσεύχομαι. Πέρυσι είχαμε σχεδιάσει πραγματικά κάποιους παίκτες να δουλεύουν γύρω από τον Φέισα. Όμως έφυγε ο Φέισα και είχαμε στο μυαλό μας τον Σάμαρη. Αυτό εξελίχθηκε φανταστικά. Φέτος είναι κάτι διαφορετικό. Έφυγε ο Σάμαρης και ο Εντινγκά θέλει χρόνο και δουλειά για να κατακτήσει αυτήν την θέση. Έλλειπε στην προετοιμασία λόγω της Εθνικής. Ο Σάμαρης ήταν πολύ σημαντικός για εμάς.

Του ευχόμαστε όμως από την άλλη καλή επιτυχία. Έναν χρόνο πριν πάλευε για μία θέση στον Ολυμπιακό και τώρα είναι στην ελίτ της Ευρώπης. Είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα και για τους Έλληνες και για τους άλλους παίκτες. Είτε είναι νέοι είτε όχι και πως εφόσον δουλεύουν θα μπορέσουν να ανοίξουν πόρτες. Χαίρομαι πολύ. Σαν να είναι γιος μου. Στεναχωρήθηκα και πολύ όμως. Του εύχομαι παρόλα αυτά το καλύτερο. Για την επόμενη μέρα σκεφτόμαστε το καλύτερο δυνατό. Θέλετε όνομα; Και εγώ... Θα μου άρεσε να διαλέξω μέσα από την αγορά όποιον παίκτη θα ήθελα όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο λόγω του προγραμματισμού μας. Δουλεύω 20 μήνες στην ομάδα και όσο σκέφτομαι πόσο έχουν αυξηθεί τα έσοδα της ομάδας νιώθω περήφανος»
.

Για το γεγονός πως ήταν μόνο ένας Έλληνας στο βασικό σχήμα: «Εμένα μου αρέσουν πολύ οι Έλληνες παίκτες. Πολύ. Πιστεύω πως έχω δείξει πως προσπαθώ να τους ευνοήσω όσο πιο πολύ μπορώ. Κι αυτούς που είναι μαζί μας και αυτούς που δεν είναι. Παρόλα αυτά ως προπονητής δίνω την γνώμη μου ασχέτως εάν είναι Έλληνες. Πάντα προσπαθώ να επιλέγω τους καλύτερους. Εάν με ρωτούσατε την Δευτέρα θα σας έλεγα πως θα έπαιζε ο Σάμαρης και ενώ ο Χολέμπας έκανε θεραπεία. Ο Χολέμπας έπαιξε 72 λεπτά στην προετοιμασία. Ο Μανωλάς για τον έναν ή τον άλλον λόγο από τις 3 Αυγούστου και μετά δεν έκανε ποτέ 5 μέρες μαζεμένες προπόνηση. Και ο Μανιάτης είναι τιμωρημένος. Σίγουρα τα χαρτιά σας θα άλλαζαν εάν τα βλέπατε αυτά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x