Γενικά

Μουντιάλ 2030: Υποψηφιότητα για συνδιοργάνωση από Αργεντίνη, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη

Αργεντινή, Χιλή, Παραγουάη και Ουρουγουάη θα διεκδικήσουν την συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, όπως ανακοίνωσε ο Χιλιανός Πρόεδρος, Σεμπάστιαν Πινέρα.

Το Μουντιάλ του 2030 θέλουν να συνδιοργανώσουν η Αργεντινή, η Χιλή, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, όπως ανακοίνωσε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Πρόεδρος της Χιλής, Σεμπάστιαν Πινέρα.

Οι υπόλοιποι τρεις Πρόεδροι, Μαουρίσιο Μάκρι της Αργεντινής, Μάριο Άμπντο της Παραγουάης και Ταμπαρέ Βάσκες της Ουρουγουάης, συνυπέγραψαν μαζί με τον Χιλιανό ομόλογο τους, ώστε να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.

Υπενθυμίζουμε πως και η Ελλάδα έχει ως στόχο την συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030 μαζί με την Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οπότε ο συναγωνισμός θα ανέβει κατακόρυφα.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι σημαδιακή, διότι θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, άρα σίγουρα πολλές χώρες θα θέλουν να αποτελέσουν κομμάτι της ιστορίας της. Ίσως πάντως να έχει κάποιο μικρό προβάδισμα η Ουρουγουάη και οι άλλες τρεις χώρες λόγω του ενός αιώνα από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο έγινε εκεί.

Επιμέλεια: Σπύρος Μπίσκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x