Αγγλία

Μουρίνιο: «Διάδοχος του Τέρι ο Ζούμα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ζοσέ Μουρίνιο για τον Κουρτ Ζούμα, τονίζοντας ότι ο νεαρός Γάλλος θα είναι σε θέση να διαδεχθεί τον Τέρι σε λίγα χρόνια.

Τι και αν ο Κουρτ Ζούμα είναι μόλις 20 ετών και βρίσκεται στην Τσέλσι λίγο καιρό; Ο Ζοσέ Μουρίνιο "στάζει μέλι" για τον παίκτη του, επισημαίνοντας ότι μπορεί, προς το παρόν, να μην έχει τα χαρακτηριστικά που έχει ο Τζον Τέρι, όμως στο μέλλον θα είναι σε θέση να τον διαδεχθεί.

«Μερικές φορές αποκτάς παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά, όμως κάποιες άλλες δεν μπορείς. Ο Ζούμα, για παράδειγμα, δεν μοιάζει με τον Τέρι. Τώρα, όμως, είναι ακόμη 20 χρονών. Όταν θα είναι 23 ή 24 θα έχει ωριμάσει αρκετά και θα έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά ηγεσίας στην άμυνα, ώστε να είναι σε θέση να διαδεχθεί έναν παίκτη σαν τον Τέρι», ήταν τα λόγια του Πορτογάλου τεχνικού που τόνισε ότι ο νεαρός στόπερ έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής περισσότερο απ’ όσο περίμενε.

«Ο Ζούμα αγωνίζεται περισσότερο απ' όσο περίμενα και περισσότερο απ' όσο περίμενε ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος στην ομάδα. Αυτό, όμως, είναι καλό, γιατί αποκτά πολύ σημαντικές εμπειρίες. Όταν αρχίσει να παίρνει συμμετοχές και στην εθνική Γαλλίας, τότε η ανάπτυξή του θα επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο», είπε ο προπονητής των «μπλε» που, στη συνέχεια, ανέφερε ότι είχε πίστη στον 20χρονο, παρά τα λάθη τακτικής που έκανε.

«Τον απέκτησα, λόγω της φυσικής του κατάστασης, αν και δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος από την τακτική του. Είχα, όμως, πίστη ότι μπορούσε να βελτιωθεί. Κατά την προετοιμασία, είδα αρκετά λάθη στα φιλικά κόντρα στη Βέρντερ και στη Φερεντσβάρος. Δεν με πείραξε, όμως, ήξερα ότι χρειάζεται χρόνος», δήλωσε ο 52χρονος.

Ο Κουρτ Ζούμα έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής 15 φορές με τη φανέλα της Τσέλσι σε Αγγλία και Ευρώπη, αφήνοντας απόλυτα ευχαριστημένους όλους τους ανθρώπους του συλλόγου.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, μάλιστα, επισήμανε ότι στο μέλλον ο νεαρός Γάλλος θα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη θέση του Γκάρι Κέιχιλ στην αρχική ενδεκάδα των Λονδρέζων.

«Είναι λαμπρός παίκτης, ταπεινός και θέλει να δουλέψει σκληρά για να μάθει. Ξέρει να ακούει τον προπονητή του και είναι αρκετά έξυπνος. Μάλιστα, έχει εξελιχθεί τόσο πολύ όλους αυτούς τους μήνες, που πλέον μπορεί να ανταγωνιστεί μέχρι και τον Γκάρι Κέιχιλ για μία θέση στην ενδεκάδα», κατέληξε.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x