Αγγλία

Μουρίνιο: «Μικιταριάν, όπως Γουίλιαν και Ντι Μαρία»

Την εμπιστοσύνη του για την αξία του Χένρικ Μικιταριάν εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο, παρά το κακό ξεκίνημα του Αρμένιου, τονίζοντας ότι ο παίκτης έχει το χρόνο να προσαρμοστεί στην Premier League.

Πολλές ερωτήσεις για το τι συμβαίνει με τον Χένρικ Μικιταριάν και παραμένει εκτός πλάνων δέχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα κόντρα στην Μπέρνλι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός διέψευσε καταρχήν τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρμένιο να βρίσκεται στην έξοδο του «Ολντ Τράφορντ», τονίζοντας ότι ο παίκτης θα μείνει για πολλά χρόνια στη Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε ότι δίνει στον ποδοσφαιριστή τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγγλικού στυλ.

«Ο Μικιταριάν δεν είναι τραυματίας. Μερικές φορές μπερδεύουμε στην Αγγλία τη λέξη “fit”, καθώς άλλοι εννοούν ότι δεν είναι τραυματίας και άλλοι ότι είναι σε φανταστική αγωνιστική κατάσταση. Στην Πορτογαλία υπάρχουν ξεχωριστές λέξεις για κάθε περίσταση. Ο Μικιταριάν, λοιπόν, δεν είναι τραυματίας, προπονείται στο 100%.

Μερικοί παίκτες θέλουν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στην Αγγλία. Είναι η ένταση, η επιθετικότητα, το παιχνίδι χωρίς την μπάλα, την ανταγωνιστικότητα. Ο “Μίκι” χρειάζεται χρόνο ο τοπ παίκτης που ξέρει ότι μπορεί να γίνει.

Αν με ρωτάτε, θεωρώ ότι θα προπονείται για αρκετό καιρό εδώ. Δεν θέλω να μιλάω για άλλους παίκτες από άλλες ομάδες, αλλά θα το κάνω γιατί δεν νομίζω να πειράζει τον παίκτη. Ένας που είχε πρόβλημα στην αρχή ήταν ο Γουίλιαν. Πέρασε αρχικά μία διαδικασία και έπειτα από μερικούς μήνες έγινε ένας κορυφαίος παίκτης. Πήραμε το πρωτάθλημα, ήταν τρομερός και ακόμα είναι. Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα.

Το ίδιο συνέβη με τον Ντι Μαρία που έπρεπε να μάθει πολλά στη Ρεάλ Μαδρίτης με το που ήρθε από την Πορτογαλία. Δυστυχώς, η διαδικασία του “Μίκι” διεκόπη από έναν τραυματισμό, που δεν βοήθησε σε αυτή την κατεύθυνση. Τον πιστεύουμε και αργά ή γρήγορα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x