Αγγλία

Μουρίνιο: «Πολύ καλή προετοιμασία ο αγώνας με την Μάντσεστερ Σίτι»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε το πρώτο ντέρμπι του Μάντσεστερ… προετοιμασία για την ομάδα του, δηλώνοντας πολύ ευχαριστημένος με την συνολική απόδοση.

Η πρώτη μάχη του Μάντσεστερ έγινε εκτός Αγγλίας, και βρήκε νικήτρια την ομάδα της Γιουνάιτεντ. Με το τελικό σκόρ να είναι 2-0, ο Ζοσέ Μουρίνιο παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος για τους παίκτες του, καθώς υποστήριξε ότι αυτό το παιχνίδι ήταν μια σωστή προετοιμασία, ενόψει της σεζόν που ακολουθεί.

Οι Ρομέλου Λουκάκου και Μάρκους Ράσφορντ ήταν οι σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους», μπροστά σε σχεδόν 68.000 φιλάθλους.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Γιουνάιτεντ έβαλε το πρώτο γκολ στο 37’, μετά από την πάσα του Πολ Πογκμπά, ενώ δύο λεπτά αργότερα «χτύπησε» και ο 19χρονος επιθετικός, αυτή τη φορά από πάσα του Λίνγκαρντ. Η Σίτι είχε την ευκαιρία να απειλήσει την εστία του Σέρχιο Ρομέρο, όταν το σουτ του Φερναντίνιο αποκρούστηκε από τον 30χρονο τερματοφύλακα.

«Ήταν μια πολύ καλή προετοιμασία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Είμαι σίγουρος ότι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα είναι το ίδιο. Το πιο σημαντικό από όλα, ήταν να δώσουμε στους παίκτες προπόνηση υψηλής ποιότητας».

Στην αντίπαλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε κατενθουσιασμένος με τον 17χρονο πιτσιρικά, Φιλ Φόντεν: «Δεν έχω λόγια για να περιγράψω το τι είδα. Η απόδοσή του ήταν σε άλλο επίπεδο. Αγαπάει την ομάδα, είναι μεγάλος φαν της Σίτι. Είναι σαν δώρο για εμάς. Ίσως αυτή τη σεζόν μείνει μαζί μας, είναι πολύ ξεχωριστός. Δημιουργεί ευκαιρίες και πάντα βρίσκεται στην καλύτερη θέση».

Αυτό το παιχνίδι, ήταν το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στις ομάδες του Μάντσεστερ, μετά από την βομβιστική επίθεση στην πόλη που συγκλόνισε όλο τον κόσμο, στις 22 Μαΐου. Μάλιστα, όλοι οι παίκτες φορούσαν φανέλες με το χαρακτηριστικό σχέδιο της μέλισσας, το οποίο είχε γίνει σήμα κατατεθέν μετά το πολύνεκρο συμβάν, οι οποίες θα τεθούν σε δημοπρασία, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων.

Επιμέλεια: Ελεάννα Μπασίρογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x